Povestea scafandrilor care au găsit o comoară navală spaniolă care s-a scufundat în urmă cu 300 de ani

- Advertisement -

Toată lumea visează să găsească o comoară sau să câștige la loto, dar puțini sunt cei care sunt atât de norocoși în viața reală. Dar asta nu înseamnă deloc că un astfel de lucru este imposibil: pe 31 iulie 2015, vânătorul de comori William Bartlett, împreună cu echipajul său, căpitanul navei Jonah Martinez și un alt vânător de comori, Dan Buckingham, au găsit aproximativ 350 de monede de aur la doar cinci metri de coasta Floridei. Comoara a fost estimată la 4,5 milioane de euro.

Mai jos v-am pregătit cele mai interesante detalii depre povestea scafandrilor care au găsit o comoară navală spaniolă.

Aproximativ 350 de monede de aur zăceau pe fundul nisipos, la doar 2,5 metri de suprafața oceanului. Ei au folosit elicea bărcii pentru a îndepărta stratul superior de nisip de pe fundul apei, unde au găsit monedele de aur.

- Advertisement -

A fost nevoie de cinci zile pentru ca vânătorii de comori să recupereze toate monedele de pe fundul oceanului.

Este greu de crezut că o comoară atât de uimitoare se afla atât de aproape de țărm și totuși a fost nevoie de 300 de ani pentru a o găsi.

Aurul găsit de Bartlett și echipa sa a fost estimat la 4,5 milioane de dolari. Bartlett a spus că monedele de aur erau într-o stare atât de bună, de parcă ar fi căzut ieri de pe navă.

- Advertisement -

Deși nu pot păstra aurul, au fost extrem de entuziasmați de această descoperire și de oportunitatea de a studia și organiza monedele.

Printre descoperiri se numără nouă monede de aur mai mari, numite Royals. Înainte de această descoperire, se știa că în lume existau doar 20 de astfel de monede.

- Advertisement -

Această imagine prezintă întreaga echipă de vânători de comori, precum și Brent Brisbane, proprietarul companiei Queen’s Jewels, care deține drepturile asupra epavei din 1715.

Până în prezent, aur în valoare de 6,5 milioane de dolari a fost recuperat de pe locul unui naufragiu naval spaniol dezastruos de acum 300 de ani, iar aurul în valoare de aproximativ 400 de milioane de dolari nu a fost încă găsit.