Cum a fost construită în America una dintre cele mai mari case din lemn din istorie

- Advertisement -

  Constructorii americani au surprins cândva lumea construind cea mai mare casă de pe planetă. O clădire cu o înălțime record (aproximativ 7 etaje) a fost construită la începutul secolului XX.

Mai jos v-am pregătit povestea uimitoare a celei mai mari case de lemn din istorie, construită în America.

Interesant este că această colibă a fost construită nu din cauza unui surplus de material sau a traiului bun al localnicilor, ci din cauza crizei economice.

În acele zile, aproape toate regiunile țării erau dornice să ofere ceva de interes pentru public cu un singur scop, să atragă cât mai mulți investitori. Orașul Portland, Oregon, a decis, de asemenea, să își încerce norocul prin organizarea unui târg de amploare.

- Advertisement -

Merită menționat faptul că regiunea în sine era renumită la nivel național pentru industria lemnului. Este de înțeles că exista o comoară de materiale de construcție, inclusiv bradul Douglas, unul dintre cei mai căutați arbori în construcții pe toată coasta Pacificului.

Fiecare clădire avea o caracteristică specială, dar cea care i-a impresionat cel mai mult pe vizitatori a fost uriașa cabană din bușteni, care era la fel de înaltă ca o casă cu șapte etaje.

- Advertisement -

Înălțimea impresionantă a casei a fost construită din 54 de unități din cei mai mari brazi Douglas care puteau fi găsiți în zonă. Cel mai mic dintre bușteni atingea aproape 2 m în diametru.

Dar nu doar scara clădirii i-a surprins pe vizitatori, pentru că tavanul structurii a fost realizat din sticlă, care, datorită înălțimii sale mari, a creat iluzia de a privi spre cer.

De asemenea, au decis să amplaseze elemente expoziționale în interiorul clădirii. De exemplu, în pavilion au fost amplasate mostre de producție forestieră, precum și numeroase animale împăiate.

- Advertisement -

Creatorii casei au realizat o structură unică, care a fost recunoscută imediat ca fiind cea mai mare din categoria sa.

Din păcate, clădirea a început curând să se deterioreze rapid din cauza efectelor vremii. Variațiile semnificative de temperatură și umiditate au provocat daune considerabile structurii, iar două incendii au putut fi cu greu ținute sub control.

În cele din urmă, în 1964, incendiul nu a putut fi stins, iar clădirea a ars până la temelie. În cele din urmă, în locul ei a fost construit un nou pavilion.