18 imagini spectaculoase care vor rămâne în paginile de istorie

- Advertisement -

Uneori, o singură fotografie poate spune o întreagă poveste sau poate arăta un fenomen unic. Există multe astfel de imagini în istoria noastră, dar haideți să aruncăm o privire asupra unora dintre ele. Sunt ceva ce ne amintim și ne aducem aminte, sau poate unele pe care nu le-ați văzut încă.

Mai jos v-am pregătit 18 imagini interesante cu cele mai importante evenimente din trecut care vor rămâne în paginile de istorie.

  1. Iată cum arată un urs chel. Aceasta este Dolores, un urs care a trăit într-o grădină zoologică din Germania. Împreună cu ea, alți doi urși și-au pierdut brusc aproape tot părul, iar veterinarii dădeau din mâini, neînțelegând cauza chelirii.

2. Sala de sport de la bordul Titanicului.

- Advertisement -

3. Se crede că această fotografie este ultima din viața reginei Elisabeta a II-a. A fost făcută cu doar câteva zile înainte de trecerea ei în neființă, în septembrie 2022.

4. Această fotografie, realizată în 1838 de Louis Daguerre, este considerată a fi prima care a surprins o ființă umană. Aici fotograful surprinde un lustruitor de pantofi cu un client pe un bulevard parizian.

5. Prima imagine a Pământului de pe Lună, realizată în 1966 de către sonda Lunar Orbiter 1.

- Advertisement -

6. Radiografie din 1895 – considerată a fi cea mai veche radiografie a corpului uman care a supraviețuit.

7. Prima fotografie aeriană din istorie. A fost realizată de James Wallace Black dintr-un balon cu aer cald deasupra orașului Boston, 1860.

- Advertisement -

8. Arnold Schwarzenegger alături de Andre the Giant și Wilt Chamberlain în timpul filmărilor pentru „Conan the Destroyer”.

9. Așa arată confluența dintre Amazon și Rio Negro. Acest contrast se datorează diferenței de temperatură, viteză și densitate a apei.

10. Femur de dinozaur uriaș sauropod.

11. Acesta este modul în care oamenii obișnuiau să testeze cât de multă greutate poate suporta o mașină. Germania anilor 1930.

12. „Unicornul siberian sau elasmotherium” este o specie de mamifere dispărute din familia rinocerilor. Au locuit în Eurasia din Pliocen până în Pleistocen și au dispărut în urmă cu 39.000 de ani.

13. În 1977, un pui de mamut lânos perfect conservat a fost găsit în cursul superior al râului Kolyma, în regiunea Magadan. Acesta a fost numit Dima.

14. Balena bowhead în comparație cu un om.

15. Primul portret subacvatic din lume, realizat în 1899 de francezul Louis Botan.

16. Iată cum arată interiorul Big Ben în spatele unuia dintre cadranele sale.

17. „Interiorul” unui costum spațial din anii ’70.

18. Doi mari maeștri sovietici celebri, Ilya Rabinovich și Peter Romanovsky, jucând „șah live” în Piața Palatului, Leningrad, 1924.