Acasă Curiozitati 15 fotografii care demonstrează nivelul de trai extravagant din Dubai

15 fotografii care demonstrează nivelul de trai extravagant din Dubai

0
15 fotografii care demonstrează nivelul de trai extravagant din Dubai

Dubai este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite, care pentru orice turist este sinonim cu luxul și bogăția. Totul pentru că în metropola prosperă este un standard de viață cu adevărat diferit: nu există infracționalitate ca atare, nimeni nu are nevoie de mașini scumpe în parcări, iar muncile simple sunt făcute de roboți, economisind resurse umane.

Mai jos v-am pregătit 15 fotografii interesante care arată nivelul de trai exorbitant din Dubai.

  1. Una dintre cele mai izbitoare caracteristici ale orașului este aurul, din care există o abundență. Există o piață de aur cu peste 400 de puncte de vânzare. Multe dintre magazine sunt deschise de zeci de ani.

2. În oraș se construiește mult și fără oprire. La un moment dat, se știa că Dubaiul avea în funcțiune aproximativ 25% din macaralele de construcții din lume.

3. În oraș, mulți oameni iau un taxi – este destul de ieftin acolo. Cu toate acestea, centrele comerciale sunt atât de mari încât ar fi nevoie de o mașină și acolo. De aceea, în marile hipermarketuri a fost lansat un sistem de taxi.

4. Plăcuțele de înmatriculare unice sunt disponibile la licitație, dar trebuie să plătiți mult pentru ele. În 2008, prima plăcuță de înmatriculare a fost vândută la un preț record de peste 14 milioane de dolari.

5. Orașul are unul dintre cele mai avansate sisteme de metrou din lume. De exemplu, nici măcar nu are nevoie de oameni pentru a conduce metroul – în locul unui șofer, motrourile sunt ghidate de un computer.

6. Stațiile de transport public sunt dotate cu cea mai recentă tehnologie. Pe timp de caniculă, în interior funcționează unități de aer condiționat.

7. Dubai vrea să automatizeze cât mai mult posibil. Guvernul lucrează la un program potrivit căruia, până în 2030, o bună parte din activitatea poliției va fi asigurată de roboți.

8. Puteți vedea mașini abandonate care valorează o avere în parcări și în nisipurile deșertice. Mașinile au fost puse sub sechestru sau sunt deținute de persoane care au fost nevoite să părăsească țara în regim de urgență.

9. Datorită faptului că în tot orașul sunt instalate camere de luat vederi, care sunt vizionate de poliție, infracționalitatea este aproape inexistentă. Infractorul nu are cum să scape nepedepsit.

10. Benzinăriile pe roți sunt foarte răspândite. Astfel, acestea sunt capabile să găsească ele însele clienți, nu invers.

11. Palm Jumeirah.

12. O cadă de baie din cuarț roz de 1 milion de euro.

13. Un iaht își face poze pe fundalul zgârie-norilor din Dubai.

14. Strada Centrală din Dubai.

15. Doar în Dubai poți vedea grajduri cu podele de marmură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.