17 exemple de actori care au acceptat un rol doar pentru bani

- Advertisement -

Nu este nicio rușine să te duci la serviciu doar pentru un salariu: chiar și în profesiile creative, este imposibil să iei decizii profesionale doar pe baza a ceea ce te inspiră cel mai mult.

Mai jos v-am pregătit o listă cu actori care au recunoscut cu sinceritate că unele roluri din cariera lor au fost doar o oportunitate de a face niște bani în plus.

  1. Rachel Segler

La premiera filmului Shazazm! The Fury of the Gods’, Rachel Segler a declarat sincer pentru Hollywood Reporter că a acceptat rolul Anthea pentru că „avea nevoie de o slujbă”

2. Will Smith

- Advertisement -

Datorită succesului hitului „Parents Just Don’t Understand”, Will Smith a trăit din plin pentru o vreme, dar s-a trezit falit când următorul său album a eșuat. Nu a plătit impozite, așa că Fiscul i-a confiscat în cele din urmă toate mașinile sale scumpe și alte obiecte de lux. După o audiție spontană la petrecerea producătorului Quincy Jones, a făcut cunoștință cu serialul Prince of Beverly Hills.

3. Kareem Abdul-Jabbar

Potrivit regizorului și co-scenaristului Jerry Zucker, lui Kareem Abdul-Jabbar (care se întâmplă să fie un pasionat colecționar de covoare) i s-au oferit inițial 30.000 de euro pentru rolul lui Roger Murdoch din Aeroplane. Cu toate acestea, agentul său a cerut 35.000 de euro.

- Advertisement -

4. Paul Bettany

Înainte ca vocea unei inteligențe artificiale pe nume Jarvis să se transforme în Vigen, Paul Bettany se simțea ca un „pirat sau un hoț” care scrie replici pentru Iron Man, pentru că „venea, citea replici de pe o bucată de hârtie timp de câteva ore și apoi primea un sac de bani”.

5. Amanda Seyfried

Amanda Seyfried a acceptat să o interpreteze pe Sophie Hall în Letters to Juliet pentru că „uneori, dacă vrei să cumperi un apartament în Manhattan, trebuie să faci câteva comedii romantice.

- Advertisement -

6. Billy Bob Thornton

Billy Bob Thornton l-a interpretat pe Dan Truman în Armageddon pentru că „trebuia să-și plătească divorțul”.

7. Glenn Close

Glenn Close a jucat rolul lui Irani Rael în „Gardienii Galaxiei” pentru că „i-a permis să facă filme care îi plac cu adevărat”.

8. Halle Berry

Chiar și după ce a câștigat un Oscar, Halle Berry s-a confruntat cu o lipsă de roluri bune în comparație cu omologii ei albi. Ea a fost nevoită să se mulțumească cu anumite roluri mai degrabă din necesitate financiară decât din dragoste, deoarece, recunoaște ea, slujba ei era singura modalitate de a-și întreține copiii.

9. Bella Thorne

Bella Thorne nu a vrut să dea o audiție pentru „Dance Fever”, dar familia ei „ar trebui să trăiască literalmente pe stradă” dacă nu obținea rolul.

10. Michael Caine

Când Michael Caine, care l-a interpretat pe Haughey Newcomb în „Fălci 4: Răzbunarea”, a fost întrebat dacă a văzut filmul, a răspuns: „Nu, dar am văzut casa mamei mele, pe care a plătit-o.”

11. Tim Roth

Tim Roth l-a interpretat pe Josef „Zapp” Blatter în Dream League pentru că cei doi copii ai săi erau la facultate, iar el „a trebuit să ia această decizie și probabil că nu a fost cea mai bună, dar odată ce iei o decizie, trebuie să o duci până la capăt”.

12. Steven Dillane

Potrivit lui Stephen Dillane, care l-a interpretat pe Stannis Baratheon în Game of Thrones, „banii au fost principalul lucru pe care l-am luat din această experiență”.

13. Morgan Freeman

Morgan Freeman a pus rolul său din Third Man 2 pe seama faptului că trebuie să „își câștige existența” cumva. „Dacă sunt plătit pentru asta, sunt fericit să o fac”, a explicat pur și simplu actorul.

14. Eddie Murphy

Eddie Murphy a refuzat inițial rolul locotenentului T.M. Landry din Best Protection, dar s-a răzgândit când studiourile Paramount „au revenit cu o ofertă de un milion de euro pentru câteva săptămâni de muncă”.

15. Laurence Olivier

Laurence Olivier, care s-a ținut la pat în cea mai mare parte a filmărilor pentru Incheon din cauza artritei, l-a interpretat pe generalul Douglas MacArthur în principal pentru a avea ceva de lăsat moștenire familiei sale. Se spune că, la un moment dat, a refuzat să părăsească cortul său până când o valiză cu 250.000 de euro i-a fost livrată cu elicopterul.

16. Jackie Chan

Jackie Chan a recunoscut că singurul motiv pentru care a făcut „Rush Hour” a fost pentru bani. „Fac fiecare film pe care îl fac cu un motiv și pentru că am ceva de spus.”

17. Daniel Craig

După Spectre, Daniel Craig s-a săturat atât de mult de James Bond încât a spus: „Dacă voi mai face un alt film Bond, va fi pentru bani. Șase ani mai târziu a jucat în „Not Time to Die”.