Un cercetător din Brașov a descoperit în 2013 o sursă de energie inepuizabilă și nepoluantă. Nici până astăzi el nu a primit finanțare pentru dezvoltarea proiectului, care ar putea revoluționa industria auto

0

Imaginaţi-vă un motor care să funcționeze cu o sursă de energie inepuizabilă şi nepoluantă. Cercetătorul român Gabriel Diaconu, din Lunca Calnicului, judeţul Braşov, care a studiat magnetii de peste 20 de ani spune că a realizat prototipul unui asemenea motor, invenție care a fost brevetată de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, dar aici s-a oprit totul. Investitorii nu s-au arătat interesați de o descoperire care promite să revoluționeze industria auto și nici statul nu i-a dat vreo atenție.

Diaconu a lucrat în fabrică toată viaţa lui, dar a început să se dedice cercetării intensive după ce a ieşit la pensie.

Ce-l face diferit de restul motoarelor hibrid, care promit sa salveze lumea, este ca motorul lui functioneaza pe baza unei resurse inepuizabile de energie – electromagnetism.

„Este vorba despre un motor care funcţioneză cu energia magneţilor permanenţi. Aceasta este o sursă de energie inepuizabilă şi ecologică. Pe viitor, acest motor putând să se autoacţioneze, va înlocui aceste greoaie şi greu de întreținut sisteme fotovoltaice şi eoliene. Noutatea invenției constă în punerea în valoare a energiei magneților permanenți” a declarat inventatotorul pentru bzb.ro.

“Vreo cativa ani am avut niste magneti in buzunar si tot timpul ii luam si-i faceam asa, ba la pozitia de atragare, ba la pozitia de respingere. Dupa aia au inceput sa-mi vina ideiile cu diverse dispozitive. Am început cu mai simple. Apoi cu mai complexe”, spune Gabriel Diaconu, pentru observator.tv.

Este posibilă injectarea energiei magnetice în motoare, la fel ca orice combustibil. Nu mai ai nevoie nici de benzină, nici de motorină, nici de altceva. Am folosit un motor de acest gen, cu succes, la un Trabant. Avantajul este că este o sursă inepuizabilă şi nepoluantă de energie. Invenţia este acum în stadiu de demonstraţie, în stadiu de machetă. Am demonstrat în labortor că funcţionează. Dacă aş avea bani, în două luni de zile aş demonstra că funcţioneză un asemenea motor“ declara inventatorul în 2013 pentru adevarul.ro.

„Am făcut cu el teste oficiale de laborator la Electroprecizia. Deci a fost alimentat cu sursă de energie, iar în timp ce energia electrica absorbită era în scădere, energia mecanică debitată la ax era în creştere. E ceva inadmisibil din punct de vedere al legilor fizicii” .

“Aceasta masina este iminenta solutie energetica fundamentala viitoare. La prima vedere, nu pare mare lucru si nimic deosebit fata de un electro-motor obisnuit, nsa, in spatele carcasei, se ascunde un mecanism unic.”

“Este inceputul unei noi industrii energetice, care va inlocui tot ce este aici. Si este un concurent pentru energia hidro-carburilor. Unul de-asta, asa am spus, ca-l faci, de exemplu, il iei pentru o casa. Il iei, il bagi in beci, torni pe el o tona de beton si nu mai ai treaba cu el. El isi da energie constant pana la adanci batraneti”, spune, mandru, brașoveanul, pentru Observator TV in 2013.

De atunci și până în prezent nu s-a întâmplat nimic cu invenția brevetată, aceasta aflându-se, nebăgată în seamă, într-un atelier din Lunca Calnicului, judeţul Braşov. Invenția brașoveanului este brevetata la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci din Romania), fiind detaliata aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.