More

  O femeie a salvat un pui de elefant , iar acum sunt de nedespărțit

  Oamenii au de obicei animale de companie precum pisici, câini, papagali, broaște țestoase sau pești, dar cât de des vezi pe cineva cu un elefant drept animal de companie?

  - Advertisement -

  Roxy Danckwerts este fondatorul Wild Is Life , care este un sanctuar de animale din Zimbabwe. Și într-o zi, în timp ce lucra, s-a împiedicat de un pui de elefant care părea a fi pierdut de mama sa. Micul elefant aproape ca se îneca într-un râu, iar starea sa de sănătate era în stare critică.

  Elefantul a fost găsit pe țărmul lacului Kariba și eforturile de a-i găsi familia au fost în zadar, deoarece în zonă nu existau elefanți. În acel moment, elefantul avea doar câteva zile, era fragil, speriat și separat de familia sa. Roxya decis să adopte elefantul pana a revenit la sănătate, dar nimeni nu se astepta ca cei doi să devină cei mai buni prieteni.

  Elefantul a fost salvat în februarie 2014 și era foarte subponderal când l-au găsit , cântărind doar 56 kg , foarte putin fata de cat ar fi trebuit sa cantareasca un elefant dezvoltat normal , cam în jur de 90 – 100 kg . În plus, din cauza traumei suferite , primele săptămâni ale vieții sale au fost foarte provocatoare și a fost un miracol că a supraviețuit .

  Roxy a petrecut mult timp cu puiul de elefant, oferindu-i bebelușului 18 litri de formulă specială pentru dezvoltare în fiecare zi. Au petrecut mult timp împreună, iar Roxy chiar a dormit cu el, așa că nu-i prea mare surpriza că a devenit atât de iubit de Roxy și acum o urmărește oriunde merge.

  - Advertisement -

  Elefantul are acum 5 ani și crește rapid. Numele său este Moyo, care în limba africană se traduce prin „ Of The Heart ”. Moyo a devenit atât de atașat de salvatorul său Roxy, încât el o vede ca o a doua mamă și nu o lasă din vedere. Este foarte dulce , dar cineva ar trebui să-i spună lui Moyo că crește frumos, dar repede și că locuinta lui Roxy nu mai e un loc potrivit pentru el.

  Drăguțul elefant vizitează în mod regulat bucătăria sa manance alune, biscuiti, sare.

  Faptul că Moyo aproape că s-a înecat în timp ce traversa râul l-a lăsat pe bietul elefant cu o mulțime de traume și o teamă de înot. Cu toate acestea, gardianul său grijuliu, Roxy, a fost acolo tot timpul, pentru a-l ajuta pe Moyo să se recupereze, iar după 15 luni de terapie, Moyoa fost în cele din urmă în stare sa-si depășeasca frica de a înota .