9 revelații neașteptate ale desenelor animate care îți vor schimba viziunea asupra lor pentru totdeauna

- Advertisement -

Filmele animate au devenit parte a patrimoniului nostru cultural. Ceea ce poate nu știți este că unele dintre ele se bazează pe oameni și evenimente din viața reală !

Mai jos v-am pregatit 9 imagini care ne arata legatura dintre realilate si fictiune.

  1. Boss Baby

Creatorii The Boss Baby trebuie să fie fani destul de mari ai celebrului film Singur acasă . Multe din gesturile lui Tim seamana cu cele ale lui Kevin.

- Advertisement -

2. Drumul către El Dorado

Unele lucruri nu trebuie prezentate niciodată copiilor, iar acest film animat conține o scenă cu  „umor ascuns pentru adulți” . Deși nu vedem , adultii pot intui ce se întâmplă  .

3. Pinocchio

Lui Carlo Lorenzini , autorul original, nu i-au plăcut copiii și de aceea a creat un personaj obraznic care a spus și multe minciuni . Pedepsele pe care le-a primit au fost concepute să „se potrivească cu nivelul faptelor sale”.

- Advertisement -

4. Balto

Aceasta a fost o poveste reală care s-a întâmplat în 1925 când satul Nome a suferit o epidemie de difterie. În viața reală Balto a fost un husky rasa pura, iar el a stat în fruntea unei haite de caini, care a fugit 52 de mile pentru a oferi serul copiilor. Focarul a fost oprit în 5 zile.

5. Pocahontas

Numele Pocahontas înseamnă „micuț” care se referă la un copil jucăuș. A fost porecla pe care un șef indian a dat-o fiicei sale  Matoaka . În 1607, Pocahontas ar fi salvat un englez, John Smith, de la executarea tribului ei.

6. Albă ca Zăpada

Albă ca Zăpada s-a bazat pe povestea reală a  Mariei Sophia Margaretha Catharina von Erthal , care s-a născut în 1729 într-un vechi castel numit  Lohr am Main . Nu a mai rămas niciun portret al doamnei, dar castelul este acum un muzeu în care este depozitată oglinda „magică”.

- Advertisement -

7. Sus

În 2006, a început construcția unui zgârie-nori într-un cartier din Seattle, unde se afla casa doamnei Edith Macefield . Femeia de 85 de ani a fost singurul rezident din zonă care a refuzat să-și părăsească casa. I s-au oferit 1 milion de dolari, dar a refuzat.

8. Anastasia

În spatele desenului animat Anastasia era o persoană reală și era fiica ultimului țar rus , Nicolae al II-lea.

9. Mulan

Intriga s-a bazat pe povestea reală a lui Hua Mulan , antrenată de tatăl ei în arte marțiale, călărie, tir cu arcul și jocul cu sabia.Pe o perioadă de 12 ani a luptat alături de cei mai curajoși bărbați,iar nimeni nu și-a dat seama că este femeie!