13 imagini care ne arată cum vad lumea animalele din jurul nostru

- Advertisement -

Te-ai întrebat vreodată cum arăți în ochii câinelui tău? Sau chiar cum vede o albină lumea? Viziunea fiecărui tip de animal de pe Pământ este unică și unele chiar pot vedea ceea ce noi nu putem.

Mai jos v-am pregatit 13 imagini interesante care ne arata cum vad lumea animalele din jurul nostru.

  1. Câinii au o viziune slabă; ochii lor nu sunt sensibili la majoritatea culorilor și văd lumea într-un mod oarecum estompat. Pe de altă parte, ei pot vedea foarte bine noaptea.

2. Peștii tăi obișnuiți care trăiesc în acvariu pot vedea ultraviolete și tot ce se află în imediata apropiere mărit. Probabil de aceea atât de mulți pești par surprinși tot timpul.

- Advertisement -

3. Păsările nocturne văd foarte bine atunci când nu există lumină și în timpul zilei pot vedea nuanțe de culori pe care oamenii nu le pot vedea, precum și razele ultraviolete.

4. Șerpii au, în general, o viziune slabă, dar pot vedea radiații termice noaptea de zece ori mai bune decât orice tehnologie modernă cu infraroșu. În timpul zilei, însă, reacționează doar la mișcare.

- Advertisement -

5. Fiecare dintre ochii unui soarece se mișcă independent, astfel încât să vadă două imagini separate. Lumea pentru ei este neclară, se mișcă lent și are o culoare albastru-verde.

6. Pentru vacile care pasc, pășunile nu sunt verzi, dar par portocalii și roșii. Dar ele văd totul ușor mărit.

7. Ochii unui cal sunt poziționați pe partea laterală a capului. Acest lucru îi ajută să vada orice pericol.

- Advertisement -

8. Albinele înțeleg lumea de trei ori mai repede decât o fac oamenii. Ele văd și raze ultraviolete pe care noi nu le putem vedea.

9. Mustele au mii de ochi mici care lucrează împreună pentru a crea o singură imagine. Ele pot vedea razele ultraviolete, iar lumea se mișcă ceva mai lent pentru ele în comparație cu oamenii.

10. Prădătorii subacvatici, cum ar fi rechinii, nu pot vedea nicio culoare, dar viziunea lor subacvatică este mult mai clară decât a noastră.

11. Cameleonii sunt creaturi interesante nu numai datorită aspectului lor, ci și datorită faptului că ochii lor se pot mișca independent unul de celălalt. Acest lucru le oferă o viziune de 360 ​​°.

12. Sopârlele au o adevărată viziune nocturnă. Ele pot vedea de 350 de ori mai bine noaptea decât oamenii.

13. Fluturii sunt insecte uimitoare. Viziunea lor nu este foarte clară, dar pot vedea mult mai multe culori și nuanțe decât o pot face ființele umane.

- Advertisement -