10 destinații neobișnuite în care vizitatorii uită pe ce planetă sunt

- Advertisement -

Te-ai săturat de obiectivele turistice obisnuite și persoanele care te sfătuiesc să le vizitezi? Cauți ceva cu adevărat uimitor ? Atunci aceste locuri sunt pentru tine! Citiți mai departe și adăugați-le pe lista dumneavoastra.

  1. Biserica de sticla sub formă de pantof cu toc, Taiwan

Această biserică este construită sub forma unui pantof de sticlă supradimensionat. Înălțimea sa este de 55 de metri și este compusă din peste 300 de bucăți de sticlă albastră.

- Advertisement -

2. Centrul spa Beaujolais Nouveau, Japonia

În stațiunea Yunessun Spa , oaspeții se pot relaxa și înota într-o baie imensă de vin. Pe lângă acest tratament, vizitatorii stațiunii se pot înmuia în ciocolată sau pot face o baie in cafea.

3. Lumea lui Harry Potter, Florida

Parcul de divertisment dedicat lui Harry Potter și lumii sale magice ocupă 8 hectare. Toate atracțiile și decorațiunile din această zonă sunt concepute pentru a recrea atmosfera cărților și filmelor noastre preferate despre micul magician.

- Advertisement -

4. Bubblegum Alley, California

Această alee a fost creată în San Luis Obispo în anii 1960. De atunci s-a dovedit a fi o adevărată artă. Capodopera este realizată pe pereți înalți de 15 metri, care sunt acoperiți cu gumă de mestecat folosita de la turiștii din întreaga lume.

5. The Petrifying Well, Anglia

Dacă puneți vreun obiect în acest puț natural situat în Peștera Mamei Shipton și îl lăsați pentru ceva timp, acesta va dobândi un exterior pietros. Apa din puțul pietrificant are o cantitate neobișnuită de minerale care acoperă suprafața fiecărui obiect pe care îl introduceți.

- Advertisement -

6. Templul Karni Mata, India

Acest loc ciudat este locuit de peste 20.000 de șobolani , care sunt considerați sfinți. Șobolanii sunt numiți „kabbas” și sunt venerați de localnici și turiști din întreaga lume.

7. Muzeul Avanos Hair, Turcia

Acest muzeu a fost deschis în 1979 când un olar local, Chez Galip, a trebuit să se despartă de prietena sa. El i-a cerut un suvenir pentru a-și aminti de ea, iar ea i-a dat o șuviță de păr. El îi puse părul pe peretele magazinului său de ceramică. În prezent, expoziția are peste 16.000 de fire de păr atașate pe pereții din interiorul muzeului.

8. Carhenge, Nebraska

Carhenge este situat lângă orașul Alliance si a fost creat cu 38 de mașini americane de epocă, toate fiind acoperite cu vopsea gri și aranjate în cerc. Arhitectul, Jim Reinders, a inceput  construcția in vara anului 1987.

9. Restaurantul Alb, Georgia

Creatorii clădirii cu capul în jos din Batumi , Georgia, au decis să combine plăcerea cu utilitatea și au deschis un restaurant. Această capodoperă poate fi admirată nu numai datorită ideii sale, ci și pentru bucătăria sa delicioasă!

10. Grădina infernală Wang Saen Suk, Thailanda

Dacă v-ați dorit vreodata să vedeți cum arată iadul, aceasta este atracția potrivita pentru dvs. Grădina Mănăstirii care descrie scene din interpretarea budistă a iadului.