8 greșeli de îngrijire dentară pe care le facem cu toții

- Advertisement -

Cu toții ne spălăm pe dinți cel puțin o dată sau de două ori pe zi. Spălatul dinților doar dimineața și seara este departe de a fi suficient pentru o igiena orala perfecta. Pe langa faptul ca trebuie sa ne spalam minim de doua ori pe zi , mai sunt importante si alte reguli. Mai jos v-am pregatit cateva dintre greselile pe care le facem cand ne ingrijim dintii.

  1. Apăsăm prea tare periuța de dinți în timp ce ne spălăm pe dinți.

Când apăsăm prea tare periuța de dinți, firele de păr se îndoaie și nu îndepărtează corect depunerile dintre dinți . În plus, poate duce la deteriorarea gingiilor.

2. Nu suntem atenți la mâncarea pe care o consumăm.

- Advertisement -

Consumul de prea multe dulciuri poate provoca carii. Totuși, pentru a ne menține dinții sănătoși, trebuie să mâncăm alimente care conțin  fosfor , calciu și fluor.

Alimente care au calciu: lactate , coaja de fructe și legume , peşte , fasole.

Alimente care au fosfor: peşte , cereale , nuci si linte.

3. Nu folosim dispozitive suplimentare de curățare a dinților.

Nu contează cât de dure sunt firele de păr ale periuței de dinți, acestea încă nu pot elimina complet depunerile dintre dinți. De aceea este important să curățați golurile dintre dinți cu ață dentară sau clătiți-vă gura cu apă de gură.

- Advertisement -

4. Nu ne îngrijim de gingiile noastre.

Dacă gingiile sunt slabe și nu au o cantitate suficientă de sânge,  poate aparea parodontoza . Cu această boală, gingiile vor sângera. Pentru a combate acesta boala consumați alimente solide , ceaiuri de salvie sau folositi soluție cu sare.

5. Nu ne eliminăm tartrul dentar.

Tartrul dentar este o formațiune neregulată pe dinți care este alcătuită din săruri minerale și deșeuri alimentare. Se poate forma atât sub linia gingiei, cât și deasupra acesteia. Este recomandat sa faceți un detartraj profesional cel puțin o dată pe an.

6. Credem că suntem prea bătrâni pentru aparatele dentare.

- Advertisement -

Mulți oameni cred că nu puteți îndrepta dinții decât în ​​adolescență. Poate că procesul durează mai mult, dar dinții aliniați corect nu numai că arată excelent, dar vă pot ajuta și să vă mențineți o gură sănătoasă timp indelungat.

7. Mestecăm doar pe o parte a gurii.

Mestecatul pe aceeași parte determină , o suprasolicitare a dinților: aceștia încep să se uzeze și să se deterioreze . Dinții pe care nu îi folosiți slăbesc și nu sunt curățați în mod natural .

8. Nu îi învățăm pe copiii noștri să aibă grijă de dinți în mod corespunzător.

Procesul de spălare a dinților ar trebui să dureze cel puțin 3 minute, iar peria să fie mutată în sus și în jos . Invata-l pe copilul tau sa se spele pe dinti cu atentie. Poate că merită să luați procedura de etanșare a fisurilor (un tratament stomatologic specific destinat prevenirii cariilor dentare).