Array

Tudor Chirilă, legitimat la protest de un jandarm care „duhnea a alcool”. Schimbul de replici dintre cei doi

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă, împreună cu fondatoarele Dăruieşte Viaţă, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, au protestat, luni seară, în Piața Victoriei față de intenția guvernului PSD de a da o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere.

- Advertisement -

La un moment dat, un echipaj de jandarmi a venit să îi legitimeze pe protestatari, iar aceștia au observat că unul dintre jandarmi mirosea puternic a alcool. Întrebat dacă a băut, jandarmul nu răspunde nimic.

Imaginile filmate și transmise LIVE de Tudor Chirilă, pe pagina sa de Facebook, surprind momentul în care artistul îl întreabă pe jandarm dacă a consumat băuturi alcoolice, întrebare care rămâne însă fără răspuns.

„Am o întrebare. Dvs. aţi consumat băuturi alcoolice acum? V-am întrebat ceva, domnule jandarm. Aţi consumat cumva băuturi alcoolice? Colegul a consumat băuturi alcoolice, puteţi să ne confirmaţi? Aşa cum dvs. ne întrebaţi lucruri, avem şi noi dreptul să ştim câte ceva. De ce nu-mi răspundeţi? Colegul dumneavoastră a consumat băuturi alcoolice?“, întreabă artistul.

„Nu ne daţi cu gaze, nu?“, întreabă ironic Oana Gheorghiu. „Astăzi nu. Dar când v-am dat noi cu gaze?“, răspunde jandarmului. „Pe 10 august“, i-a reîmprospătat memoria un alt protestatar.

Întrebat de ce îi legitimează, jandarmul răspunde că: „Am dreptul de a legitima orice persoană. Dvs. nu aveţi o autorizaţie să…“.

- Advertisement -

„Un jandarm care duhneste a alcool legitimeaza cinci oameni care stau cu un banner pe un trotuar. Jandarmul duhnind a alcool e in exercitiul functiunii. La 112 operatorul nu considera o urgenta faptul ca un jandarm beat legitimeaza oameni pasnici pe un trotuar. Oare e o urgenta daca jandarmul baut devine agresiv?”, a scris Chirilă pe Facebook.

Pe Facebook a fost postat și un al doilea clip, în care același jandarm se oprește să legitimeze niște protestatari. Și aceștia observă că bărbatul ar fi consumat băuturi alcoolice.