Acasă Curiozitati Povestea neștiută a actriței americane care a contribuit la inventarea WiFi-ului

Povestea neștiută a actriței americane care a contribuit la inventarea WiFi-ului

0
Povestea neștiută a actriței americane care a contribuit la inventarea WiFi-ului

Hedwig Eva Maria Kiesler, cunoscută sub numele de Hedy Lamarr, s-a născut la Viena în 1914. A fost crescută ca o catolică, deși avea o moștenire evreiască. În copilărie, s-a arătat interesată de tehnologii; de asemenea, a participat la concursuri de frumusețe. A început să ia lecții de actorie la Viena și și-a făcut debutul pe ecran ca figurantă în „Money on the Street”- o comedie romantică austro-germană.

A devenit celebră după ce a jucat în controversatul ‘Ecstasy’. După ce a scăpat de Holocaust, Hedy și-a făcut o carieră uriașă la Hollywood. Cu toate acestea, ea era nesigură, îi era dor de casă și se lupta cu anxietatea.

A fost căsătorită și a divorțat de șase ori și a avut trei copii. Lamarr s-a stins din viață din cauza unei boli de inimă în 2000, la vârsta de 85 de ani, în Florida, SUA.

La sfârșitul anilor 30, interesul ei pentru știință a crescut; de asemenea, a trebuit să părăsească Austria. A călătorit la New York, rezervându-și un contract înainte de a ajunge în țară. De asemenea, și-a schimbat numele în Lamarr, la fel ca cel al vedetei din filmele „Barbara La Marr”.

Lamarr a fost o inventatoare autodidactă, știința era hobby-ul ei. Înainte de a reuși, a eșuat atunci când a lucrat la o pastilă care ar fi transformat apa într-o băutură carbogazoasă.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ea a lucrat la un semnal cu salt de frecvență pentru torpilele controlate prin radio, deoarece acestea puteau fi ușor deviate de la curs. Împreună cu George Antheil (pianist și compozitor) a reușit să creeze un dispozitiv cu un sistem de salt de frecvență și l-a brevetat.

Acesta nu a fost folosit în timpul războiului, iar în cele din urmă a luat avânt în 1962, când versiunea sa actualizată a fost instalată pentru navele marinei. Astăzi încă mai profităm de această invenție. Tehnici similare sunt utilizate în tehnologia Bluetooth și WiFi. Contribuția sa a fost recunoscută în mod oficial la scurt timp după decesul acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.