De ce medicii îi îndeamnă pe părinți să păstreze dinții copiilor

0

Îți amintești care este primul  dinte al copiilor care a căzut? Pentru unii dintre noi, a fost înfricoșător și dureros, în timp ce alții au primit un cadou drăguț de la Zână Maseluta. Unii părinți țin dinții copiilor după aceea. În timp ce păstrați dinții copiilor dvs. poate părea ciudat, am găsit un motiv pentru care merită să faceți acest lucru.

Păstrarea dinților pentru celulele dentare

S-ar putea să existe mai multe motive pentru ca un părinte să nu arunce dintele căzut de copil. Cu toate acestea, un motiv pentru a-l păstra are o legătură cu sănătatea tânărului în viitor. Oamenii de știință recomandă păstrarea dinților pentru a obține mai târziu celule stem dentare din ele. Ulterior, aceste celule pot chiar salva viața persoanei.

Ce sunt celulele dentare și cum le putem păstra?

Noi toți constăm din mici părți elementare numite celule. Corpul nostru este construit din ele în același mod în care o casă este construită din cărămizi. Celulele sunt împărțite în 3 grupuri diferite și fiecare are o funcție separată. Celulele stem sunt celule tinere, care ulterior vor crește într-unul din aceste grupuri.

Celulele din sânge cresc și se dezvoltă într-o parte din burete a osului numit măduvă osoasă. Celulele stem pot fi luate din dinți, precum și din alte părți ale osului. Amintiți-vă că dinții trebuie depozitați corespunzător pentru a deveni folositori. Medicii și oamenii de știință folosesc mai multe tipuri de tehnologie pentru a conserva și mai târziu produce celule stem.

Cum pot ajuta

Celulele stem pot reproduce orice alt tip de celule din organism. Prin urmare, ele pot înlocui cele deteriorate . Cercetările arată că celulele stem pot ajuta la combaterea cancerului. Studiile sunt, de asemenea, efectuate pentru a determina potențialul celulelor stem atunci când vine vorba de tratarea altor boli, de exemplu infarct miocardic .

Rețineți că unele studii s-ar putea încheia fără succes și trebuie să fiți sigur că medicii din clinică sunt profesioniști reali. Dacă vi se recomandă terapia cu celule stem, consultați Societatea Internațională pentru Cercetarea celulelor stem pentru a afla mai multe despre posibilele riscuri. Acestea oferă, de asemenea, o listă de întrebări pe care ar trebui să le întrebați medicul înainte de a începe tratamentul.

Bonus: stimulați creativitatea copilului cu propriile dinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.