Cercetătorii au dezvăluit povestea misterioaselor pietre din Insula Paștelui

- Advertisement -

Probabil că nu ați vizitat încă „Insula Paștelui”, dar cu siguranță ați auzit despre capetele uriașe care sunt îngropate acolo, la urma urmei, sunt cele mai faimoase sculpturi din lume.

Cu toate acestea, știați că fiecare dintre aceste monumente are un corp ascuns? Teritoriul este o insulă vulcanică îndepărtată situată în Triunghiul polinezian al Oceaniei, cu aproape 1.000 de statui de piatră răspândite pe suprafața sa.

- Advertisement -

Uriașele statui din rocă monolitică, cu o înălțime de până la 12 metri și o greutate de 75 de tone, a căror origine rămâne înconjurată de mister, au uimit generații întregi de vizitatori ai acestei insule cunoscute și sub numele de Rapa Nui.

Capetele Insulei Paștelui, de fapt, sunt figuri întregi care au fost îngropate prin mutarea solului și a sedimentelor, oferind iluzia că fiecare sculptură se oprește la gât. Cercetătorii aveau nevoie să demonstreze această teorie, deci știți ce au făcut?

Pur și simplu au săpat langa două dintre aceste capete și au descoperit că sub ele era un corp. De ce erau doar busturile în evidență? Ce au încercat să ascundă? Este posibil ca aceste întrebări să aibă răspuns, dar încă nu s-a aflat.