Anomalie incredibilă observată în Antarctica. O sursă radioactivă din subteran topește ghețarii

0

Cercetătorii au observat un fenomen foarte straniu care are loc în Antarctica de Est.
Încercând să măsoare topirea gheții de la poli, oamenii de știință au remarcat un fenomen anormal: gheața din Antarctica de Est pare să se topească mai repede din cauza unei surse de căldură care vine de jos, dinspre fundul oceanului.

Cu ajutorul unui radar, care a sondat la o adâncime de 3 kilometri sub gheață, geologii au descoperit o sursă de căldură neașteptată la mare adâncime.

Sub fundul oceanului există probabil roci radioactive și izvoare de apă fierbinte, care ies din scoarța planetei și astfel încălzesc ghețarii, accelerând topirea lor, scrie Science Alert.

Este nevoie însă de o cercetare mai aprofundată, pentru ca oamenii de știință să fie siguri că încălzirea din subteran provine de la izvoare geotermale și roci radioactive. Deocamdată aceasta este doar o teorie, care încearcă să explice un fenomen observat recent.

O anomalie similară a fost detectată în luna iulie și în Antarctica de Vest, sub ghețarul Pine Island.

Încălzirea ghețarilor prin aceste surse de căldură din subteran are loc de mii sau chiar milioane de ani și nu are o legătură directă cu actuala încălzire globală.

Citeste si: Diana Stoica este tanara care a facut muzica moldovenească să răsune in intreaga lume !

„Mama mea radiază de fericire când îmi vede succesele, iar tatăl meu umple batista cu lacrimi de fericire” – asta spune Diana Stoica despre oamenii cărora le datorează viața și taletul. Are numai 19 de ani și o mulțime de căi care i s-au deschis: e studentă în primul an la Facultate de Jurnalism și Științe ale Comunicării, iar ieri pe YouTube a fost lansat clipul pentru piesa „Muzica răsună” – o semnătură a rapperului Kapushon. Marin Crețu se arată mândru pentru „descoperirea” sa, iar noi am fost curioși să afăm poveste Dianei. Am descoperit un ghemotoc viu de energie și dorință de a ferici lumea.

Dragă Diana, aflăm despre talentul tău abia după ce ieri, Kapushon a făcut acest anunț întregii lumi. Vrem să ne spui întâi de toate cum a ajuns muzica în viața ta. Crezi că talentul se muncește, sau se moștenește?

Încă de când mă țin minte cânt. Chiar dacă nu o făceam pe scene, o făceam pe scaunul de acasă ori de la rude. Iar începând cu grădinița și până-n prezent (la școală, liceu, facultate) nu a fost eveniment la care să nu cânt. Dacă până la vârsta de 16 ani am activat în sat doar în cor și ansamblu, păi de când am venit în oraș la liceu, s-au schimbat lucrurile.

Să fiu sinceră, nici nu aveam de gând mai departe să am în prim-plan muzica, până când, la Balul Bobocilor de la liceu, m-a văzut domnul Marcel Stoian – profesor de muzică, propunându-mi să merg la studio-ul dumnealui. Astfel am ajuns să fiu solista Ansamblului Vocal „Tinerețe Floare”, condus de acest prea bun profesor și prieten.

De aici a început totul: concerte, concursuri, festivaluri, evenimente etc. Și, după 3 ani de activitate pe scenă, mi-am zis că la sigur trebuie să fac asta mai departe și mult mai aprofundat. În ce privește talentul, pot spune următoarele: Talentul constituie doar 1%, iar 99% sunt muncă. Nu zic, sunt cazuri excepționale când talentul e mai mult decât atât, dar dacă nu mai muncești și pui efort maxim, el nu te ajută practic la nimic. Eu muncesc foarte mult și tot știu și-mi zic că trebuie mult mai mult pentru a ajunge unde vreau. Nu există idealuri, dar mereu trebuie să tindem spre ele.

Al doilea lucru firesc pe care te rog să ni-l dezvălui ține de alegerea ta academică. De ce ai ales specializarea „jurnalism”, în ce comunități dedicate jurnaliștilor te implici și cât de bine îți împaci/vei împăca cele două vocații?

Iar cea mai plăcută ocupație este atunci când mergem în teren și adunăm informații pentru a face materiale jurnalistice. Pentru mine, și jurnalismul este o artă, nu oricine poate fi un jurnalist adevărat și echidistant. Iar ce ține de mine, fac și o să fac și muzică, și jurnalism. Am două căi prin care pot face lumea mai fericită, veselă și mai bună. Astfel am decis eu să combin frumosul și plăcutul, pentru a crea o adevărată artă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.