8 dintre cele mai scumpe cadouri oferite vreodată în istorie

Cu siguranță ați auzit zicala că banii nu aduc fericire, cu toate acestea, bancnotele verzi mișcă lumea și nu putem obține nimic dacă contul bancar este pe roșu. Sentimentele nu pot fi cumpărate, dar cine nu este fericit când primește un cadou?

- Advertisement -

Ceea ce contează nu este prețul, ci valoarea pe care un anumit lucru o va avea pentru cealaltă persoană. Desigur, cei care au averi mari tind să aibă grijă să ii răsfețe pe cei apropiati, așa că am pregatit 8 dintre cele mai scumpe cadouri oferite vreodată în istorie:

01. Franța a oferit Statelor Unite „Statutul Libertății”. O delectare care a costat 530 de mii de dolari!

02. Richard Burton era îndrăgostit de soția sa, Elizabeth Taylor, și i-a oferit un diamant de 69,42 carate. În 1979, Taylor a vândut bijuteriile cu 3 milioane de dolari, dar se spune că acum se află în Emiratele Arabe Unite, iar cine vrea să le cumpere va trebui să plătească 100 de milioane de dolari.

03. Regele Arabiei Saudite i-a oferit lui Barack Obama mai multe bijuterii, echivalente cu 300 de mii de dolari

- Advertisement -

04. Diamantul Koh-i-Noor are 108 carate și a fost găsit acum mai bine de cinci mii de ani, fiind o piesă foarte rară și istorică. În prezent, este în posesia coroanei britanice, infrumusetand coroana reginei; valoarea sa este neprețuită.

05. Împărăteasa Rusiei Ecaterina cea Mare i-a oferit comandantului său militar în 1798 un diamant dens care la acea vreme costa 400 de mii de ruble

06. Cântăreața Beyoncé a primit de la designerul Larraine Schwartz un inel cu diamante de 18 carate, echivalent cu 5 milioane de dolari

07. Împăratul Shah Jahan i-a facut cadou soției sale, Mumtaz Mahal, una dintre cele șapte minuni ale lumii. La acea vreme, construcția costa 50 de milioane de rupii indiene (aproximativ 500 de milioane de dolari)

- Advertisement -

08. Roman Abramovich este unul dintre cei mai bogați bărbați din lume și i-a oferit iubitei sale această „simplă” statuie din bronz, echivalentă cu 14 milioane de dolari.