Acasă Curiozitati 5 fapte istorice uimitoare despre viața faraonului egiptean Ramses al II-lea

5 fapte istorice uimitoare despre viața faraonului egiptean Ramses al II-lea

0
5 fapte istorice uimitoare despre viața faraonului egiptean Ramses al II-lea

Istoria omenirii este plină de figuri ilustre. Fiecare parte a lumii are nume celebre, care au avut o mare importanță în anumite momente . Contribuțiile faraonului Ramses al II-lea , la Egiptul antic, au făcut ca națiunea să atingă un alt nivel și să devină o mare putere, care se extinde până în prezent.

Mai jos v-am pregatit 5 fapte istorice interesante despre viața faraonului egiptean Ramses al II-lea.

  1. Construcția Capitalei

Ramses avea dorința de a găzdui întreaga curte egipteană (generali și comandanți de armată), așa că a construit orașul Pi-Ramses, care a devenit capitala militară a Egiptului.

2. Campanii militare

Domnia lui Ramses al II-lea a fost între anii 1279 î.Hr. și 1213 î.Hr., iar în această perioadă, Egiptul s-a transformat într-o mare putere de război, unde armata țării a ajuns să fie temută de toți, datorită profesionalismului și forței în lupte.

3. Inca călătorește după decesul sau

Până în 1974, mumia lui Ramses al II-lea a fost expusă la Muzeul Egiptean din Cairo, până când a fost transportata în Franța, pentru a-i garanta integritatea, deoarece a fost deteriorată de o ciupercă. Cu toate acestea, mumia putea părăsi țara doar dacă avea pașaport.

4. Mistere ascunse

Istoricii explorează teritorii în căutarea răspunsurilor la misterele care înconjoară lumea, dar recent, în timpul unei expediții conduse de Universitatea din New York, au descoperit, în interiorul mausoleului lui Ramses al II-lea, depozite de capete și oase de animale sacrificate. În districtul El-Matareya, cercetătorii au găsit un loc care a servit drept scenă pentru sărbători pe tot timpul domniei acestui faraon.

5. Mumia

Ramses al II-lea a fost mumificat la scurt timp după m0artea sa, în 1214 î.Hr., și a fost găsit în necropola din Teba, același loc în care au descoperit rămășițele altor faraoni, precum Ramses I, Ramses al IX-lea, Tutmés al II-lea, Amenófis I și Seti I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.