20 de fapte interesante despre elvețieni și țara lor, în care toată lumea ar vrea să trăiască

- Advertisement -

Mulți oameni văd Elveția ca pe o țară în care totul este echilibrat, gândit, curat și ordonat. În general, așa stau lucrurile, dar pot fi întâlnite și capcane. Elvețienii nu și-ar dori să fie așa, dar este o parte importantă a vieții lor și nu pot scăpa de ea. Partea pozitivă, desigur, este mult mai multă decât cea negativă.

Mai jos v-am pregătit 20 de fapte interesante despre Elveția pe care nu credem că le-ai mai auzit până acum.

  1. Pe fațadele clădirilor există scări speciale pentru pisici. Elvețienii cred că o pisică nu trebuie să stea încuiată între patru pereți, ci să poată ieși afară.

2. Sunt multe funiculare în țară. Recent, în 2017, a fost construit un nou funicular Štosban cu o pantă record de 47,7 grade.

- Advertisement -

3. Elveția are unele dintre cele mai frumoase autostrăzi din lume. Mulți oameni din toată lumea merg acolo doar pentru a conduce.

4. Sunt multe tuneluri pe drumuri, uneori atât de înguste încât un autobuz turistic sau un camion cu greu poate trece prin ele.

5. Unele peisaje de aici par desprinse din povești.

- Advertisement -

6. Un elvețian care se respectă nu va încălca regulile de circulație, chiar dacă pare ilogic.

7. Produsele agricole pot fi cumpărate de la standuri speciale de pe marginea drumului. Mai mult, de obicei nu există vânzător, totul se bazează pe încredere.

8. Toată lumea știe că ciocolata elvețiană este una dintre cele mai gustoase din lume. În medie, fiecare elvețian mănâncă 10 kilograme din aceste delicatese pe an.

9. Pentru a distruge plăcerea elvețienilor de a găti, este suficient să scoateți de la vânzare condimentele Knorr’s Aromat. Gătitul aici este imposibil fără el.

- Advertisement -

10. Este incredibil dar există chiar și înghețată cu acest condiment!

11. Dacă aveți nevoie urgentă de brânză, cel mai probabil o puteți cumpăra de la unul dintre automatele din apropiere fără probleme.

12. Tessinerbrot este o pâine tradițională pentru sudul Elveției. Tăierea acesteia cu un cuțit este considerată barbară.

13. Apă curată din izvoarele de munte. A bea direct din fântână este ceva normal, nu există niciun risc.

14. Chiar și hidranții de incendiu sunt proiectați astfel încât să puteți bea apă din ei. Și nu numai oamenii pot face asta, ci și animalele.

15. Toată lumea spală lucrurile în spălătoria comună, conform programului. Timpul de spălare trebuie rezervat în avans.

16. Aproape fiecare casă are adăposturi anti-radiații, pentru că țara și-a menținut întotdeauna neutralitatea în conflictele mondiale.

17. Acolo unde sunt centrale nucleare, locuitorilor li se dau anual pastile cu iod. Aceastea sunt pentru cazurile în care există scurgeri de radiații.

18. Mulți oameni se plâng că nivelul serviciilor în această țară este slab. De exemplu, după ce ați comandat un produs, puteți aștepta ca acesta să fie livrat timp de câteva săptămâni.

19. Elvețienii întreprinzători vând bancnote suvenir cu o valoare zero pentru trei franci.