15 Traditii din diferite tari care au surprins intreaga lumeAm experimentat cu toții șocul cultural în viața noastră. Când călătorim în Egipt, de exemplu, s-ar putea să fim confuzi să constatăm că o mireasă este prinsă de prietenii ei înainte de o nuntă pentru a aduce noroc. În ciuda acestui fapt, fiecare tradiție ne poate învăța ceva valoroasă despre țară și despre cultura sa. Mereu avem ceva nou de invatat chiar daca am putea crede ca unele dintre acele traditii sunt foarte ciudate.

Fiecare tara pe care o vizitam are propriile sale traditii si prin acestea isi pastreaza farmecul dar si unicitatea in lume. Cum la noi este normal sa furam mireasa in noaptea nuntii in alte tari nu este permisa folosirea toaletei dupa casatorie.

 Nu există hârtie igienică, India

Mulți călători vor fi surprinși să afle că hârtia igienică din  India nu se găsește frecvent în băi . De fapt, apa din o găleată mică găsită lângă toaletă este folosită în loc să se spele după aceea. Utilizarea hârtiei igienice este, în general, o idee proastă, deoarece ar putea bloca conductele și ar crea deșeuri suplimentare.

Nu folosiți baie după căsătorie, Indonezian comunitatea din  Tidong din Indonezia , un cuplu căsătorit nu are voie să meargă la baie timp de 3 zile de la căsătorie. Dacă o fac, se consideră ghinion pentru căsătoria lor. Cei nou-născuți sunt supravegheați de membrii familiilor lor, care se asigură că nu vor rupe această tradiție, în timp ce iau cantități mici de hrană și apă.

Salutați-i pe alții prin scuipătoare, Maasai

În timp ce scuipatul este considerat nepoliticos în multe culturi, în tribul kenyan Maasai este modul obișnuit de a saluta și de a arăta respect. Membrii tribului vor scuipa in mainile lor inainte de a le scutura , iar ei fac si asta nou-nascutilor sau chiar o mireasa pentru a le binecuvanta si a le aduce noroc.

Nu face cadou un trandafir galben, Mexic

Trandafiri sunt un mare cadou pentru a arăta emoții aproape oriunde în lume. Cu toate acestea, atunci când alegeți o culoare, unele țări au semnificații speciale pentru anumiti trandafiri. În  Mexic , este mai bine să rămânem la un trandafir roșu tradițional decât la un trandafir galben, ceea ce înseamnă decesul în cultura mexicană .

Spargerea de  plăci înainte de o nuntă, Germania

Cu câteva săptămâni înainte de o nunta germană, are loc o tradiție cunoscută sub numele de  Polterabend . Oaspeții cuplului aduc ceramică care este zdrobită la casa cuplului . După aceea, mirele și mirele trebuie să curețe mizeria, un act despre care se crede că aduce noroc și încurajează munca în echipă pentru căsnicia viitoare

 Aruncarea scorțișoară asupra persoanelor singure, Danemarca

O tradiție veche din secolul al XVI-lea încă persistă in Danemarca . Dacă o persoană rămâne singură în ziua de naștere, prietenii ei o vor arunca cu scorțișoară . Tradiția este o referire la comercianții de condimente danezi care adesea nu aveau timp pentru căsătorie datorită călătoriilor lor în jurul continentului.

Sosiți târziu, Venezuela

Indiferent dacă participați la un eveniment, la o întâlnire sau la o petrecere în  Venezuela , este normal ca oamenii să  sosească mai târziu decât planificaseră inițial . 

Nu ciocniti înainte de a bea, Ungaria

Această tradiție istorică provine din 1848, când Austria a învins revoluția ungară și a sărbătorit acest lucru. Drept urmare, maghiarii au decis să nu ciocneasca  timp de 150 de ani.

muscata de furnici, Brazilia

În tribul brazilian din  Sateré-Mawé , atunci când un băiat devine barbat , el trebuie să facă un dans tradițional în timp ce poartă mănuși pline de furnici . Această ceremonie este una deosebit de provocatoare, deoarece mușcătura unui este una dintre cele mai dureroase mușcături de insecte din lume.

Bungee jumping pentru o recoltă bună, Vanuatu

Pe insula Rusaliilor din Vanuatu , se spune că ritualul efectuat de bărbați asigură o recoltă bună. Prin  aruncarea de pe turnuri înalte de lemn prinsi cu  viță de vie înfășurata în jurul gleznelor lor.

Purtați pălării amuzante atunci când sunteți singuri, Franța

În Franța,pe  25 noiembrie se  sărbătorește Sainte Catherine , tânărul sfânt al femeilor necăsătorite. În această zi, femeile care au împlinit vârsta de 25 de ani poartă pălării verzi și galbene care semnifică înțelepciune și credință . În timp ce unii „Catherine” sărbătoresc ziua în speranța că vor fi căsătoriți în curând, alții îmbrățișează cu mândrie viața lor singura.

Aruncarea mobilierului pe fereastră, Africa de Sud

În ajunul Anului Nou multe țări sărbătoresc cu focuri de artificii, în timp ce în  Africa de Sud un alt fel de tradiție a persistat de la sfârșitul anului. Pentru a suna în noul an, oamenii își aruncă mobilierul pe fereastră și pe străzile de dedesubt. Această tradiție este monitorizată de forțele de poliție pentru a se asigura că nimeni nu va fi rănit.

Întâlniri de afaceri într-o saună, Finlanda

Sauna este o mare parte a culturii finlandeze , servind nu numai ca un loc istoric de naștere, ci și ca  un loc unde să discutăm chestiuni de afaceri sau chiar politică . De fapt, este o tradiție comună în lumea afacerilor pentru colegi sau parteneri de afaceri să meargă la saună împreună și să vorbească într-un mediu mai relaxat.

Plângând înainte de nunta ta, China

În timp ce în multe culturi o nunta este o ceremonie plină de râs, în  China o nuntă tradițională este precedată de  mireasa plângând cu o lună înainte de a se căsători . După câteva zile, sa alăturat mamei sale și altor membri ai familiei pentru a arăta bucurie pentru căsătoria ei viitoare.

Nu folosiți mâna stângă, Orientul Mijlociu

Într-o serie de țări din  Orientul Mijlociu , salutul cuiva sau mâncarea cu mâna stângă poate fi considerată nepoliticoase. Deoarece mâna stângă este folosită pentru a vă curăța după ce mergeți la baie, se vede că mâna murdară care nu este folosită niciodată la masa sau pentru a vă saluta prietenii.

Bucharest
cer senin
23.4 ° C
25.6 °
22.8 °
43 %
7.2kmh
0 %
mie
23 °
joi
24 °
vin
24 °
sâm
25 °
Dum
26 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,7633
USD
4,2652
GBP
5,3969
AUD
2,9378

CELE MAI VIZIONATE

10+ tatuaje periculoase carora majoritatea oamenilor nu le cunosc semnificația

1. Lacrima O lacrimă sub ochiul drept înseamnă adesea că proprietarul a comis o cr1mă sau a încercat. Mulți oameni obțin acest tatuaj în cazul...

9 ilustratii care dovedesc că femeile folosesc adevărate VRĂJI

Femeile sunt un mister. Nu au tipare de comportament şi strică totul în jurul lor oriunde apar. Poate că asta se întâmplă din cauza...

Actorul care are o avere de 714 de milioane de dolari, dar trăiește cu 100 de dolari pe lună și este fericit

Actor Chow Yun-Fat plănuieşte să-şi doneze întreaga avere de peste 700 de milioane de dolari mai multor organizații neguvernamentale, potrivit Daily Mail care citează...

Cel mai mare expert în aur din Europa: „România e singura țară care isi are scrisa istoria in propriul ei aur”.

Fiind prezentă în România pentru analiza brățărilor dacice din aur, Barbara Deppert Lippitz s-a arătat interesată de istoria veche a românilor.„Sunt unul dintre specialiștii...

Top 10 cele mai mici țări din lume despre care nu știați ca exista

Există peste 200 de țări in lume și suntem siguri că ați auzit de fiecare dintre ele cel puțin o dată. Dar există state...
error: Copierea continutului acestui website este strict interzisă !
Apreciază articolul: