15 locuri care trebuie vizitate pentru a descoperi caracterul național al fiecărei țări

- Advertisement -

Nu se poate nega că cele mai renumite orașe din lume îi uimesc pe turiști cu impresii minunate și amintiri de neuitat! Luminile orașului, repere uimitoare și locuri turistice unice vă deschid o lume cu totul nouă . Cu toate acestea, fiecare țară lasă unele povești nespuse și unele dintre secretele sale nedescoperite.

Mai jos v-am pregatit 15 locuri umitoare care merita vizitate in cursul vietii. Vă invitam să faceți acest tur virtual cu noi și să dezlegăm împreună misterele acestor țări!

  1. Satul Yvoire, Franța – Acest sat colorat din Yvoire are o vechime de peste 700 de ani. Indiferent de toate bătăliile acerbe care au avut loc aici și de dezastrele naturale prin care a trecut, satul și-a păstrat cu nonșalanță și aspectul istoric .

2. Insula Kangaroo, Australia – Insula Kangaroo este o atracție de vis atât pentru copii, cât și pentru adulți. O treime din teritoriul insulei este ocupat de rezervațiile sale naturale și de parcurile naționale.

- Advertisement -

3. Fort Bourtange, Olanda – Fortul Bourtange, cunoscut și sub numele de „Fortul Stelei”, este situat în Olanda. A fost construit în timpul războiului „Optzeci de ani”, un război de independență olandez împotriva Spaniei.

4. Albarracín, Spania – Scriitorul și filozoful spaniol, José Ortega y Gasset, l-a descris odată pe Albarracín drept „orașul care își aruncă uimitoarea creatie în sus”. Acest oraș este, de asemenea, numit adesea „orașul roz”. Un nume atât de frumos a fost dat lui Albarracín sub stăpânirea musulmană.

5. Devonshire, Anglia – Devon, arhaic cunoscut sub numele de Devonshire, este un județ pitoresc din Anglia, care se întinde de la Canalul Bristol în nord până la Canalul Mânecii în sud. Devon provine de la  numele Dumnonia,  patria britanicilor celtici.

- Advertisement -

6. Hokkaido, Japonia – Dacă aveți norocul să vizitați Japonia, vizitați insula Hokkaido. Perfecționiștii japonezi au creat câteva atracții turistice impresionante: Terasa Unkai pe vârful muntelui, câmpurile de lavandă, stațiunile de schi și Balta Albastră.

7. Monsanto, Portugalia – Monsanto este un mic și frumos sat din mediul rural portughez. Întregul sat, așa se pare, este sculptat din stâncă, ceea ce este impresionant este ca atunci când treci pe lângă casele de granit acestea par strânse între bolovani uriași.

8. Canionul Fjaðrárgljúfur, Islanda – Canionul Fjaðrárgljúfur, situat în sud-estul Islandei, este o creație incredibilă a mamei naturii. Uită-te la această fotografie, nu este pur și simplu uluitoare?

9.  Alberobello, Italia – Un orășel din Alberobello care este plin de farmec . Alberobello este renumit pentru clădirile sale unice de trulli, care sunt foarte populare printre călători.

- Advertisement -

10. The Dark Hedges, Irlanda – Hedges este un loc magic . Este situat lângă satul Armoy din Irlanda de Nord. Această frumoasă alee de fag a fost plantată de familia Stuart în secolul al XVIII-lea.

11. Kandovan, Iran – De la distanță, Satul Kandovan seamănă foarte mult cu o colonie gigantică de termite. Acestea sunt, de fapt, locuințe de stâncă create de om, care încă sunt locuite de aproape o mie de oameni.

12. Hobbiton, Noua Zeelandă – Acest sat fantastic a fost inițial un platou de film, construit prin eforturile a aproape 400 de oameni, pentru filmarea celebrei trilogii „Lord of the Rings”. După ce filmările s-au încheiat, satul a rămas gol o vreme .Nu pentru mult timp.Cineva a avut rapid ideea de a transforma satul Hobbit într-o atracție turistică.

13. Lacul Titicaca, Peru / Bolivia – Pentru rezidenții locali, Lacul Titicaca este un loc extrem de sacru. Numele în sine provine din limba quechua, vorbită de incași, și înseamnă „stânca puma”. Potrivit oamenilor de știință, acum milioane de ani , lacul era o mare antică.

14. Gaztelugatxe, Țara Bascilor, Spania – San Juan de Gaztelugatxe este o insulă de pe coasta Biscay. Este conectată la continent printr-un pod îngust, creat de om, cu 237 de trepte. Există o biserică minusculă în vârful insulei.

15. Chefchaouen, Maroc – „Orașul albastru” din Chefchaouen este cocoțat sub vârfurile ascutite ale munților Rif. Peisajul montan epic, peisajele frumoase, arhitectura antică , totul aici este o operă de artă pură.