13 Profesii bizare din istoria antică a omenirii care din fericire nu mai există astăzi

- Advertisement -

Încă de la o vârstă fragedă suntem plasați la școală de către părinții noștri și de acolo, pe măsură ce trec anii, dăm de o dilema care ne marcheaza veșnic viața: ce profesie să urmăm?

Dupa ce vezi aceste 13 slujbe bizare din istoria antică a omenirii, îi vei mulțumi lui Dumnezeu pentru serviciul pe care îl ai:

01. Frizerul face totul
Frizerul , cunoscut și sub numele de „chirurg-frizer”, a lucrat până la sfârșitul anilor 1500 și nu numai că a tuns părul, ci și a îndepărtat păduchii, a scos dinți, printre alte activități.

- Advertisement -

02. Planificatorul de petreceri
Romanilor le plăceau să aibă petreceri și exista chiar și o persoană angajată să se ocupe de toate: mâncare, locație, listă de oaspeți și multe altele. Gaius Petronius a fost cel mai faimos planificator .

03. Resuscitator
De asemenea, cunoscut sub numele de „hoț de spirite”, rolul resuscitatorului a fost unul: să dezgroape corpurile decedatilor și să le vândă școlilor de medicină, însă această practică a devenit o problemă serioasă când asasinii William Burke și William Hare au început să om0are oameni pur și simplu pentru a vinde corpurile.

04. Peniqueiros
Când baia tradițională nu exista, peniqueiros îi ajuta pe regi să-și facă nevoile și apoi le goleau vasele din cameră.

- Advertisement -

05. Persoanele care aranjau bilele de bowling

06. Computer uman
Când computerele nu existau , mulți oameni au fost angajați pentru a îndeplini funcțiile pe care le au mașinile astăzi: trebuiau să proceseze numerele și să facă calcule mentale rapide și eficiente. Posturile vacante, în majoritatea cazurilor, erau ocupate de femei.

07. Cititor
Multe fabrici aveau cititori, un angajat care le citea lucrătorilor toate știrile zilei și, de asemenea, povești de literatură pentru a-i distra în timpul orelor de lucru.

08. Stilisti
Coafurile Romei Antice au realizat adevărate ornamente pe părul femeilor bogate, au creat coafuri incredibile și au folosit diverse materiale.

- Advertisement -

09. Alchimist
Una dintre cele mai interesante profesii din istorie: au experimentat și au scris sute de texte enigmatice. Nostradamus a fost un mare alchimist!

10. Degustătorul regelui
Înainte ca regele să mănânce ceva, degustătorul era primul care gusta să vadă dacă nu există otravă în mâncare.

11. Mașina de spălat a Romei antice
Zilnic erau în contact direct cu urină și substanțe chimice alcaline, erau sclavi și nu primeau bani pentru serviciu.

12. Sperietoarea câinilor din epoca elisabetană
Dacă un câine fără stăpân ar intra în biserică, sperietoarea l-ar expulza.

13. Transportator de cărucioare
Ilustrația de mai jos arată perfect cum a fost profesia, probabil că ați văzut-o în filme sau telenovele.