13 motive pentru care Alcatraz a fost cea mai legendară închisoare din toate timpurile

- Advertisement -

Închisoarea Alcatraz este situată pe insula cu același nume. Această insulă este situată în Golful San Francisco, la aproximativ 2 km de țărmul Statelor Unite. Înainte de a fi un obiectiv turistit, care poate fi vizitat cu 60 de euro de întreaga familie, Alcatraz a fost o închisoare militară pe deplin funcțională, pentru bărbații cu „sânge rece” ai secolului al XVIII-lea.

Mai jos v-am pregătit 13 lucruri despre Alcatraz care te vor ajuta să înțelegi cum a fost traiul unui deținut într-una dintre cele mai cunoscute închisori din lume.

  1. Regula generală pentru Alcatraz a fost o celulă de închisoare pentru fiecare deținut. Închisoarea avea o capacitate de 330 de prizonieri.

2. Știm cu toții că drepturile de bază pentru orice ființă umană sunt hrana, îmbrăcămintea și adăpostul. Al patrulea drept oferit de Alcatraz era o bibliotecă care trebuia câștigată prin buna conduită.

- Advertisement -

3. Activitățile recreative trebuiau să fie câștigate de deținuți.

4. Deținuții aveau propria lor trupă rock.

5. Deținuții nu aveau voie să aducă obiecte din exterior și, desigur, nu avea magazin, confortul era destul de rar.

- Advertisement -

6. „Regula tăcerii” din anii 1930. Acest lucru l-a ajutat pe directorul închisorii să supravegheze cu atenție deținuții care se aflau atunci în modul „mut”. Potrivit lui Johnson, prizonierii puteau vorbi doar în timpul meselor sau în timpul recreării.

7. Deținuților li se serveau trei mese pe zi. Micul dejun în jurul orei 6:45, prânzul în jurul orei 11:40 și ultima masă a zilei la 16:25. Mâncarea, potrivit unor zvonuri, a fost cea mai bună din istoria unei închisori federale.

8. Prizonierii lucrau aproape toată ziua.

9. Oricât de amuzant ar suna, prizonierii de la Alcatraz erau numărați de mai multe ori pe zi pentru a verifica dacă lipsește cineva.

- Advertisement -

10. Gardienii utilizau detectoarele de metale pentru a descoperi obiectele deținute ilegal de deținuți.

11. Pe parcursul perioadei în care Alcatraz a funcționat au fost 14 încercări diferite de evadare, în care au fost implicați 36 de prizonieri.

12. Izolarea era o pedeapsă care i-a înnebunit pe mulți deținuți.

13. Vizitele erau un privilegiu câștigat în închisoarea Alcatraz. Doar un număr limitat de oaspeți a fost permis în închisoare, cu permisiunea autorităților închisorii.