10 obiceiuri de gătit despre care nu știam că ar putea fi periculoase

0

Gătitul acasă are multe avantaje. Consumarea mâncărurilor gătite in casa vă ajută să îndepliniți toate nevoile dietetice necesare dupa cum sugerează unele cercetări . Cu toate acestea, este foarte important să respectați anumite reguli pentru a vă menține alimentele în siguranță.

In acest articol va prezentam o serie de obiceiuri de gătit despre care nu știam că ar putea fi periculoase.

Dezghețarea cărnii în exterior

Intervalul de temperatură care este considerat riscant pentru păstrarea alimentelor este oriunde de la 41 ° F la 140 ° F (5 ° C la 60 ° C). La această temperatură, bacteriile alimentare dăunătoare pot crește rapid. Acesta este motivul pentru care ar trebui să dezghețați întotdeauna carnea doar la frigider sau într-un cuptor cu microunde.

Spălarea cărnii crude

Avem ideea că atunci când clătim ceva, îl curățăm – totuși, acest lucru nu este valabil în cazul cărnii. Spălarea cărnii de vită, a cărnii de porc, a mielului sau a altor carnuri înainte de gătit, nu este recomandată de specialiști . Motivul pentru acest lucru se datorează faptului că bacteriile din carne se pot răspândi cu ușurință în alte produse, suprafețe și ustensile.

Răcirea mâncării înainte de a fi introdusă în frigider

Această regulă se datorează aceluiași motiv pentru care dezghețarea cărnii în afara frigierului este o idee proastă: bacteriile cresc rapid la temperaturi cuprinse între 41 ° F și 140 ° F (5 ° C până la 60 ° C). De aceea, poate fi foarte periculos să lăsați produse perisabile în afara frigiderului mai mult de o oră sau 2.

Încercați mâncarea pentru a verifica dacă este stricată

Este imposibil să recunoști bacteriile periculoase fie prin aspectul sau gustul alimentului. Cu toate acestea, chiar și o cantitate mică de astfel de bacterii poate duce la intoxicații alimentare grave. Pentru a evita acest lucru, aruncați orice produs dacă aveți îndoieli cu privire la faptul că acesta este stricat.

Încercarea aluatului crud

Nu trebuie să mănânci niciodată ouă crude sub nicio formă. Există o mare posibilitate ca acesta să conțină bacteriile cunoscute sub numele de salmonella, care sunt extrem de periculoase pentru oameni. Mai mult, nu încercați aluatul neîncălzit, chiar și fără ouă, deoarece făina poate transporta E.coli care poate provoca diferite infecții.

Marinarea cărnii sau a peștelui în exterior

Aceasta este încă o greșeală mai tipică de gătit care poate duce la intoxicații alimentare. Din nou, amintiți-vă întotdeauna despre intervalul riscant de temperatură pentru creșterea bacteriilor. Când mariniți carnea în afara frigiderului, încălcați această regulă.

Nu gatim suficient alimentele

Mâncarea este considerată sigură doar atunci când este încălzită la anumite temperaturi . Acesta este cel mai bun mod de a vă asigura că toate bacteriile au dispărut. Pentru a fi sigur că peștele sau carnea este gătită corect, puteți utiliza un termometru de bucătărie.

Nu vă spălați pe mâini înainte de a găti

Bacteriile trăiesc pe toate suprafețele, chiar și pe mâinile noastre. Imaginați-vă câte lucruri atingeți în timpul zilei și când începeți să gătiți fără să vă spălați pe mâini, puteți transfera toate acele bacterii în mâncare. Și nu uitați să vă spălați pe mâini când ați terminat!

Cumpărând pui injectat cu saramură sau apa

Multiproducatori injectează saramură sau apă in carnea lor pentru a crește greutatea produselor . În primul rând, astfel de produse nu sunt atât de sigure , așa că acordați atenție când cumpărați un pui și citiți cu atenție ingredientele adăugate. Aceste lucruri suplimentare pot influența, de asemenea, gustul mesei tale.

Expunerea mierii la temperaturi ridicate

Conform cercetărilor , expunerea mierii la temperaturi ridicate poate duce la o scădere a calității sale și poate duce la o creștere a unor compuși cancerigeni. Deci, este mai bine să nu adăugați miere la ceai sau la mâncăruri calde, de exemplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.