Acasă Curiozitati 8 „greșeli” sau mesaje ascunse descoperite recent în cele mai cunoscute opere de artă

8 „greșeli” sau mesaje ascunse descoperite recent în cele mai cunoscute opere de artă

0
8 „greșeli” sau mesaje ascunse descoperite recent în cele mai cunoscute opere de artă

La sute de ani după aparitia acestor opere de artă celebre, experții au încercat să analizeze capodoperele si sa isi dea seama ce au vrut artistii sa transmita prin ele si de ce exisa anumite lucruri care au fost gresite intentionat.

In acest articol va prezentam 10 greseli sau mesaje ascunse descoperite recent in cele mai cunoscute opere de arta.

  1. „Portretul lui Comtesse d’Haussonville” de Jean Ingres

Brațul drept din „Portretul Comtesse d’Haussonville” este denaturat. Se pare că antebrațul este mai mare decât ar trebui să fie – cotul este situat prea departe și modul în care degetul este îndoit nu este natural.

Lucrările lui Jean Ingres variază drastic. Unele dintre ele sunt fascinant de realiste, în timp ce în altele, pictorul nu păstrează proporțiile corecte. Naturalismul din lucrările sale a fost numit vulgar de critici și poate încălcarea regulilor de anatomie este de fapt protestul maestrului.

2. Théodore Géricault „Derby-ul din 1821 la Epsom”

Al doilea tablou al lui Eadweard Muybridge, „Calul în mișcare”. Modul in care alearga calul  pe pânza lui Géricault nu este corect anatomic.

Poziția picioarelor calului în tablou, „Derby-ul din 1821 la Epsom”, altfel cunoscut sub numele de „Race Race” este greșită: atât picioarele din față, cât și cele din spate se întind către părțile opuse, dând un efect de levitatie, nu alergarea. Greșeala din tablou a fost observată de fotograful Eadweard Muybridge la 50 de ani de la crearea sa.

3. Sandro Botticelli, „Primavera” și „Nașterea lui Venus”

„Primavera” lui Sandro Botticelli

Lucrările lui Botticelli au unele inexactități atunci când vine vorba de picioare și se referă atât la figurile principale, cât și la cele secundare. De ce s-a întâmplat acest lucru a rămas inca un mister, dar tablourile „Primavera” și „Nașterea lui Venus” conțin picioare pictate inexact, făcând să pară ca și cum pictorul s-ar fi grăbit în timp ce creează această compoziție complexă.

4. „Pietà” de Michelangelo Buonarroti

„Pity” sau „Pietà” este singura lucrare semnată de Michelangelo . Sculptura creează starea de spirit a situației pe care o prezintă și este atât de frumoasă încât oamenii nu observă micile ei imprefectiuni. Dar atenție la raportul corporal dintre Maria și Iisus – corpul ei fragil a trebuit să fie „întărit” de cantitatea imensă de draperii pentru a face munca să pară echilibrată. Mâinile, picioarele și umerii ei arată mai mari decât ale lui Hristos.

5. Catedrala din Canterbury

Catedrala Canterbury este prima biserică anglicană a Marii Britanii, un exemplu luminos de arhitectură gotică din Evul Mediu. Dar, în ciuda acestui fapt, sunt prezente inexactități în această biserică. În fotografia de mai sus, puteți vedea că elementul unui triforiu este asimetric.

6. „Lamentarea lui Hristos” a lui Andrea Mantegna

Opera lui Mantegna are o distorsiune vizibilă a proporțiilor: Hristos are capul mare, brațele lungi și picioarele scurte. Se crede că pictorul făcuse intenționat picioarele mai mici. Datorită acestui lucru, atenția este apoi concentrată pe piept.

7. „Portretul unui negustor” și „Autoportret” al lui Jan Gossaert (aka Jan Mabuse)

Unele dintre picturile lui Mabuse prezintă degete prea lungi, curbate într-un mod neobișnuit, iar stilul realist al restului imaginii îmbunătățește de obicei efectul. Este dificil să pozezi mult timp fără să te miști, motiv pentru care nu este surprinzător faptul că detaliile pânzelor artistului s-ar schimba în timpul procesului de lucru, făcând greșelile inevitabile.

8. „David” al lui Michelangelo Buonarroti

„David” a fost considerat idealul frumuseții masculine timp de 5 secole. Dar dacă te uiți drept în ochii statuii, ai putea observa că deviază: cel drept privește puțin în sus, iar ochiul stâng privește drept înainte. Putem obiecta că un sculptor atât de remarcabil ca Michelangelo a făcut-o în mod intenționat, deoarece din toate celelalte unghiuri, statuia de peste 16 metri arată perfect. Este o posibilitate ca ochii statuii sa indice anumite lucruri ? Acest lucru ramane inca un mister..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.