Un truc simplu dar extrem de eficient care va ajuta sa adormiti in mai putin de un minut

Dacă aveți anxietate sau dacă sunteți stresat înainte de un eveniment important cu siguranta va este extrem de greu sa adormiti. Insa se pare ca sunt unele mici trucuri care va pot ajuta sa va relaxati si sa adormiti extrem de repede.

In acest articol dorim sa va prezentam un truc simplu dar extrem de eficient care va ajuta sa adormiti in mai putin de un minut.

- Advertisement -

Se numește metoda „4-7-8” . Iată ce trebuie să faceți:

1. Respiră calm pe nas timp de 4 secunde.

2. Ține-ți respirația timp de 7 secunde.

3. Respirați încet pe gură timp de 8 secunde.

Este chiar atât de simplu. Poate suna nebunesc, dar chiar funcționează.

Cum functioneaza

- Advertisement -

Când sunteți stresat sau anxios, cantitatea de adrenalină din sânge crește, iar respirația dvs. devine mai rapidă și mai ușoară. Acest exercițiu de respirație acționează ca un fel de sedativ. Încetinirea deliberată a respirației în acest mod forțează ritmul inimii să încetinească, făcându-te să te calmezi foarte repede; este fiziologie simplă!

Același exercițiu vă ajută să vă liniștiți și mintea, pur și simplu pentru că vă face să vă concentrați în întregime asupra respirației. Nu vă dați seama, dar în acest moment sistemul nervos central își reduce treptat activitatea, iar sentimentele de anxietate dispar. Orice neurolog vă poate confirma acest lucru.

Rezultatul este că tot corpul tău se relaxează. În ceea ce privește viteza și forța efectului fizic pe care îl are, exercițiul este similar cu un anestezic. A fost investigat de către medicul de la Harvard, Andrew Weil , care a descoperit că metoda „4-7-8” este bine cunoscută de yoghinii indieni de câteva secole. O folosesc în timpul meditației pentru a obține o stare de relaxare completă. Prin urmare, este sigur să spunem că este complet inofensiv.

Pentru un efect mai bun, puteți utiliza această „poțiune de dormit”:

Pentru a vă relaxa mintea și corpul înainte de culcare, amestecați:

1/4 lingură miere
1/8 lingură sare de mare
1 lingura de ulei de cocos

Puteți înghiți acest amestec așa cum este sau îl puteți adăuga într-un pahar cu apă caldă – efectul ar fi același.

- Advertisement -

Advertisements

Advertisements