Un cățeluș orb a primit propriul câine călăuzitor, iar cei doi formează cea mai drăguță pereche a anului

- Advertisement -

Multe persoane cu deficiențe de vedere au un câine ghid pentru a-si face rutina mai practică și mai ușoară, deoarece acești câini sunt instruiți tocmai pentru a ajuta o persoană nevăzătoare să îndeplinească sarcini usoare, în interiorul și în afara casei. Totuși, ce să faci când un câine orbeste?

Aceasta este povestea lui Tao, în vârstă de 11 ani, un Golden Retriever minunat care anul trecut și-a pierdut vederea din cauza glaucomului. Cu toate acestea, într-un moment atât de dificil, viața i-a prezentat un super prieten: Oko, propriul său câine călăuzitor.

- Advertisement -

Proprietarii lui Tao s-au temut foarte mult că micutul lor nu se va adapta , așa că nu au pierdut timpul și au mers să-i găsească un animal de companie. Oko a ajuns în familie la doar opt săptămâni și a format o pereche perfectă cu Tao.

Tutorele lor, Melanie Jackson, a spus că boala lui Tao a fost complet neașteptată. „Totul s-a întâmplat foarte repede, a fost bine dimineața, dar noaptea a continuat să clătine din cap, ceea ce ne-a sugerat că suferea. Cinci ore mai târziu, a orbit și i s-a îndepărtat ochiul ”, a spus ea.Acum sunt inseparabili

- Advertisement -

„Simțeam că Tao are nevoie de un prieten care să-l ajute să se bucure de viata in continuare, acum că nu mai poate vedea. Le place să se plimbe prin curte și să doarmă împreună în fiecare seară ”, a concluzionat Melanie.