Un cățeluș orb a primit propriul câine călăuzitor, iar cei doi formează cea mai drăguță pereche a anului

Multe persoane cu deficiențe de vedere au un câine ghid pentru a-si face rutina mai practică și mai ușoară, deoarece acești câini sunt instruiți tocmai pentru a ajuta o persoană nevăzătoare să îndeplinească sarcini usoare, în interiorul și în afara casei. Totuși, ce să faci când un câine orbeste?

- Advertisement -

Aceasta este povestea lui Tao, în vârstă de 11 ani, un Golden Retriever minunat care anul trecut și-a pierdut vederea din cauza glaucomului. Cu toate acestea, într-un moment atât de dificil, viața i-a prezentat un super prieten: Oko, propriul său câine călăuzitor.

Proprietarii lui Tao s-au temut foarte mult că micutul lor nu se va adapta , așa că nu au pierdut timpul și au mers să-i găsească un animal de companie. Oko a ajuns în familie la doar opt săptămâni și a format o pereche perfectă cu Tao.

Tutorele lor, Melanie Jackson, a spus că boala lui Tao a fost complet neașteptată. „Totul s-a întâmplat foarte repede, a fost bine dimineața, dar noaptea a continuat să clătine din cap, ceea ce ne-a sugerat că suferea. Cinci ore mai târziu, a orbit și i s-a îndepărtat ochiul ”, a spus ea.

- Advertisement -Acum sunt inseparabili

„Simțeam că Tao are nevoie de un prieten care să-l ajute să se bucure de viata in continuare, acum că nu mai poate vedea. Le place să se plimbe prin curte și să doarmă împreună în fiecare seară ”, a concluzionat Melanie.