Array

Uitati cu cine INOATA aceasta fata!

- Advertisement -

1. Broască ţestoasă are o rezistenţă foarte mare la foame. Poate mânca o dată la 400 de zile.
2. Cea mai grea broască ţestoasă din lume la oră actuală este broască ţestoasă pieloasă sau Luthul (Dermochelys Coriaceea), care are o greutate de 700 de kilograme şi o lungime de până la trei metri.
3. În America de Nord trăieşte o broască ţestoasă de aproximativ 100 kilograme, care se remarcă prin carapacea ei neuniformă şi prin limba prevăzută cu un apendice în formă de vierme cu care atrage peştii şi îi mănâncă.
4. Insulă cea mai populată cu broaşte ţestoase uriaşe este Aldabra din arhipelagul Seychelle (Oceanul Indian), declarată rezervaţie naturală. Pe acesta insulă trăiesc peste 100.000 de broaşte ţestoase uriaşe.
5. Broaştele ţestoase se regenerează foarte repede. De exemplu, în cazul în care carapacea unei ţestoase este ranită sau arsă în proporţie de până la 70%, aceasta are puterea de a şi-o reface în maxim doi ani.
6. Chiar dacă suferă amputări grave, broaştele ţestoase pot trăi luni de zile. Naturalistul italian Redi a scos creierul unei broaşte ţestoase şi cu toate acestea, ea s-a mişcat timp de încă şase luni.
7. Broaştele ţestoase sunt în general vânate de carnivore precum jaguarul, tigrul, pisicile sau unele păsări, cum sunt vulturii, care le ridică în aer dacă nu au dimensiuni prea mari şi le lasă să se izbească de stânci, pentru a le crăpa carapacea. În mediul marin, duşmanii ţestoaselor sunt rechinii.
8. Solzii carapacei de la unele ţestoase sunt prelucraţi prin încălzire, din ei obţinându-se piepteni, mânere de cuţite, rame de ochelari, cutii şi multe altele.
9. O specie care trăieşte în Madagascar depune în timpul reproducerii între 80 şi 180 de ouă, din care băştinaşii pregătesc ulei comestibil foarte apreciat.
10. Creierul broaştei ţestoase este mic şi nu foarte evoluat. În schimb, simţurile ai sunt foarte dezvoltate, mai ales văzul si mirosul.