Tu ai astfel de farfurii în casă? Aruncă-le la gunoi imediat! Nu o să-ți vină să crezi de ce

0

Cu siguranţă, în bucătăria ta se găsesc căni şi farfurii vechi care au suferit mici accidente de-a lungul timpului. Parcă nu ai vrea să le arunci, dar nici nu le mai poţi folosi. Însă, ceea ce nu ştii este că această veselă ciobită te poate îmbolnăvi sau răni. Iată cum!

Zgârieturile şi crăpăturile veselei acumulează murdărie şi microbi care îţi pot afecta sănătatea. În plus, la vopsirea veselei se folosesc sărurile unor elemente dăunătoare (cobalt, bor, cadmiu). Cât vopseaua este întreagă, totul este în regulă. Însă, în momentul în care apare o fisură, aceste substanţe toxice ajung în mâncare.

Cănile, paharele, castroanele sau farfuriile ciobite te pot răni şi chiar se pot sparge atunci când torni în ele ceva fierbinte.
Cum ar fi ca o cană plină cu ceai fierbinte s-ar sparge în mâna ta? Nu prea plăcut.
Prin urmare, locul lor nu este în bucătăria ta, ci la coşul de gunoi.

Sursa: realitatea.net

Citeste si:  Un leopard rar si-a facut selfie-uri cu o camera lasata in munti. Cum a reusit

Fotograful Terry Townshend a avut o surpriza placuta atunci cand camera lui a surprins un leopard al zapezilor in habitatul sau natural. Mai mult, felina a fost cea care si-a facut singura pozele, ceea ce multi au numit chiar “selfie-uri”.

Townsend se afla intr-o expeditie in lantul muntos din nord-vestul Chinei, intr-o zona numita Valea pisicilor datorita numarului mare de feline masive din zona. Townshend a montat camera la o inaltime de 4.900 de m, habitatul normal al unui leopard al zapezilor din Platoul Tibetan.

“Sunt coplesit de bucurie,” a declarat Townshend pentru MailOnline. “Nu as fi crezut niciodata ca pot surprinde o poza in care un leopard al zapezilor sa se uite asa direct in camera.”

Leopardul zapezilor e una dintre felinele masive ce s-au adaptat la conditiile extreme, precum cele din Platoul Tibetan. Blana lui gri il ajuta sa se camufleze cu usurinta printre stancile si flora din regiune.

Potrivit WWF, specia e rara. Mai sunt aproximativ 4.000 de specimene in natura, insa guvernul Chinei a promis ca va investi sume semnificative pentru a proteja leopardul zapezilor, ce e in pericol din cauza pierderii habitatului si a vanatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.