Tânărul medic craiovean care a salvat viața unui om în avion. Cum a reușit, deși avionul nu era echipat corespunzător

0

Experiența prin care a trecut  un tânăr medic craiovean zilele trecute în timpul unui zbor de la Berlin la București atrage atenția asupra unor lucruri extrem de importante: tratarea urgențelor medicale în timpul zborului, dotarea avioanelor cu truse de prim – ajutor echipate corespunzător.

Ionuț Negreț este medic rezident ortopedie și traumatologie în Germania de aproape doi ani.  Zilele trecute, în timpul unui zbor pornit din Berlin, tânărul a avut parte de o experiență care trage multe semnale de alarmă. La aproximativ 30 de minute de la decolarea avionului a început agitația. Jeannot  și-a dat seama că ceva se întâmplă.

„Am plecat de la Berlin la București să vin în concediu de Sărbători, acasă. Am decolat și după 30 de minute a început să fie agitație în avion. Imediat au întrebat prin stație  daca este cineva medic la bord. M-am ridicat și am mers către locul unde unui domn de 50 de ani îi venise rău. Inițial, am crezut că este vorba de un atac epileptic pentru că făcea foarte multe spasme, avea contracturi”.

Tânărul medic a pus pacientul în poziția de siguranță, l-a ținut de mandibulă ca să poată respira, dar nu reacționa. Pacientul călătorea singur.

„M-am gândit că este vorba de un atac epileptic și am cerut geanta lui să văd dacă are în ea ceva medicamente. Am văzut că avea doar injecții cu insulină. Mi-am dat seama că suferă de diabet insulino-dependent. De obicei, cei care intră în criză hipoglicemică sunt cei care își administrează insulina fără să mănânce”, povestește Ionuț.

Citeste continuarea pe: mediazece.com