More

  15 copaci atât de incredibili încât nu vei crede că există cu adevărat

  Oamenii sunt responsabili pentru crearea unor fapte mari care au marcat și încă marchează istoria umanității, există genii prezente în toate generațiile și unele se remarcă mai mult decât altele.

  - Advertisement -

  Din păcate, oamenii se concentrează asupra globalizării și uită de mediu, natura strigă din ce în ce mai mult după ajutor și mulți copaci sunt uciși în fiecare zi de către industrie, dar sunt cei care reușesc să supraviețuiască și își arată frumusețea. Iată 15 dintre cei mai frumoși și neobișnuiți copaci de pe planetă:

  1. Wawona Tree

  Situat in Parcul National Yosemite, Statele Unite ale Americii, copacul a fost taiat si transformat intr-un tunel, in 1881. Inca de atunci, copacul vechi de 2.300 de ani a devenit o atractie pentru turisti si un obiect de studiu pentru cei care sunt in cautarea acestor ciudatenii ale naturii.

  2. Baobab in forma de ceainic

  - Advertisement -

  Aceasta specie de baobab este pe cale de disparitie, avand aproximativ 1.000 de ani. Originari din Madagascar, multi dintre acesti copaci ajung la peste 80m inaltime, iar trunchiurile au chiar si 25m circumferinta. Bancnota de 100 de franci din Madagascar are tiparite florile acestui tip de copac, care rezista doar 24 de ore. Atunci cand este seceta, trunchiurile umflate ale copacilor baobab stocheaza si furnizeaza apa.

  3. Eucaliptul curcubeu. Acești copaci arată de parcă ar fi desenați, însă nu este așa, culorile de pe tulpinile lor sunt naturale.

  4. Wisteria japoneză.

  5. Dragon Tree din Yemen.

  - Advertisement -

  6. Sakura din Japonia.

  7. Palmierul Pejibaye

  Originar din America Centrala si de Sud, acest arbore a fost descoperit in Costa Rica si Nicaragua. Pejibaye are tepi ascutiti, aranjati circular pe toata suprafata trunchiului, de la baza pana la varf. Acesti tepi cresc, uneori, chiar si pana la 20 de metri, in vreme ce frunzele ajung la 3 metri lungime. Fructul acestui copac este foarte popular, localnicii consumandu-l dupa ce il culeg si il lasa un timp la fermentat.

  8. Padurea „Stramba” din Gryfino

  In vestul Poloniei, langa Gryfino, exista o padure cu aproximativ 400 de copaci cu o forma ciudata. Se pare ca aceste curbe neobisnuite ale arborilor au aparut in urma intervenitiei omului. Unii sustin ca acest lucru s-a intamplat pentru ca oamenii voiau sa cultive copaci pe care sa-i foloseasca pentru mobila de lemn indoit sau pentru jugurile de la plug. Nimic nu este sigur in privinta originii copacilor strambi, asa ca astazi ei constituie inca o ciudatenie.

  9. Arțarul japonez din Oregon.

  10. Copacii vântului din Noua Zeelandă.

  11. Rhododendron.

  12. Copacii Jacaranda din Africa de Sud.

  13. Vișini înfloriți în Germania.

  14. Acesti copaci cresc sub apa

  15. A treia cea mai mare sequoia gigant din lume!