Se spune că era odată o furnică ce venea în fiecare zi veselă la muncă… Aceasta PILDA reflecta realitatea zilelor noastre

- Advertisement -

Se spune ca era odata o furnica ce venea in fiecare dimineata vesela la munca. Ii placea ce facea, muncea cu drag si spor si, mai ales, era fericita.

Seful, Leul era suprins ca furnica lucreaza asa de bine fara sa fie supravegheata. I-a venit o idee: daca furnica producea asa de mult singura, fara sa fie supravegheata sigur va produce si mai mult daca va avea un sef direct.

Asa a fost angajat Gandacul.

- Advertisement -

Acesta avea experienta in supravegherea muncitorilor si era cunoscut pentru faptul ca scria niste rapoarte excelente.

Prima decizie a Gandacului a fost sa instaleze un ceas de pontaj. Apoi, si-a dat seama ca avea nevoie si de o secretara ca sa-l ajute sa scrie rapoartele lui minutioase. Astfel, l-a angajat pe Paianjen.

Paianjenul avea grija de arhive si raspundea la telefon.

Leul era foarte multumit de munca Gandacului, rapoartele lui erau excelente, asa ca i-a spus ca si-ar dori si rapoarte de productie si analize ale trendului pentru a le putea folosi in sedintele viitoare.

Gandacul si-a luat munca in serios, asa ca i-a cerut Leului un computer de ultima generatie, imprimanta moderna si un angajat care sa se ocupe de departamentul de IT.

- Advertisement -

Asa a fost angajata Musca.

Intre timp, Furnica, care demult venea la munca cu placere si era tare productiva a ajuns sa semneze tot felul de rapoarte zilnice si sa participe la sedinte lungi si plictisitoare care ii luau cea mai mare din timpul de lucru.

Leul a considerat ca mai are nevoie de o persoana care sa se ocupe de departamentul unde lucra Furnica.

Astfel a fost angajata Cicada.

Cicada, in prima zi de lucru, si-a cumparat un scaun ergonomic si un covor pentru biroul ei nou. A doua zi a cerut un computer si un asistent personal pentru a putea face planul de optimizare a muncii si bugetului.

Departamentul unde lucra Furnica a ajuns un loc extrem de trist.

Nimeni nu mai lucra cu drag si spor, iar stresul afecta productivitatea.

- Advertisement -

Leul a observat ca in departamentul unde lucra Furnica a scazut productivitatea asa ca a angajat Bufnita, un expert ce va veni cu solutii de crestere a productivitatii.

Bufnita a analizat ce a analizat si la sfarsit a ajuns la concluzia ca departamentul furnicii are prea multi angajati.

Ghiciti pe cine a concediat Leul?

Pe furnica!

Pentru ca era un angajat cu o atitudine negativa si ii lipsea motivatia.

 

citeste si: 10 lucruri fascinante despre furnici

1. Furnicile au o putere super-umane
Furnicile poate transporta obiecte de 50 de ori propria lor greutate corporală în fălcile lor. Raportat la dimensiunea lor, muschii lor sunt mai groase decât cele de mai mari oameni-animale chiar. Acest raport le permite să producă mai multă forță și transporta obiecte mai mari. Dacă ați avut mușchii în proporțiile de furnici , ai fi în stare să ridice un Hyundai deasupra capului!

2. Furnicile Soldier Utilizați capetele lor Plug Holes
În anumite specii de furnici, furnicile soldat au modificat capete, în formă pentru a se potrivi intrarea cuib. Ei bloca accesul la cuib stând doar în interiorul intrare, cu capetele lor funcționează ca un dop de plută într-o sticlă pentru a păstra intruși la golf. Atunci când un lucrător se întoarce la cuib de furnici, acesta atinge capul furnică soldat pentru a lăsa garda știe că face parte din colonie.

3. Furnicile poate forma relație de simbioză cu plante
Plante Ant sau myrmecophytes , sunt plante care au adâncituri în mod natural în care furnicile pot lua adăpost sau hrană pentru animale. Aceste cavități pot fi spini tubulare, tulpini, sau chiar pețiolele frunze. Furnicile trăiesc în scorburi, se hrănesc cu secreții vegetale care conțin zahăr sau excrementele de insecte care sug seva. Ce o instalație obține pentru furnizarea unor astfel de cazare de lux? Furnicile apăra planta gazdă de la ierbivore mamifere și insecte și poate chiar prune departe plante parazite care încearcă să crească pe ea.

4. Biomasa totală furnicilor = Biomasa Oameni
Cum poate fi aceasta? La urma urmei, furnicile sunt atât de mici, și suntem atât de mult mai mare. Asta a spus, oamenii de știință estimează există cel puțin 1,5 milioane de furnici de pe planetă pentru fiecare ființă umană. se cunoaște că există, pe fiecare continent, cu excepția Antarcticii peste 12.000 de specii de furnici. Cele mai trăiesc în regiunile tropicale. Un singur acru de pădurea amazoniană ar putea fi acasa la 3,5 milioane de furnici.

5. Furnicile Uneori Herd Insecte din alte specii
Furnicile va face orice pentru a obține secrețiile dulci de insecte care sug seva, cum ar fi afide sau leafhoppers. Pentru a păstra în Honeydew de aprovizionare aproape, unele afide furnici turmă , care transportă dăunătorii moi carosate de la planta la planta. Leafhoppers ia uneori profite de această tendință grijulie în furnici și se lasă puii să fie ridicate de furnici. Acest lucru permite leafhoppers să ridice un alt puiet.

6. Unele furnici subjuga Alte furnici
Destul de câteva specii de furnici iau captivi de la alte specii de furnici, forțându – le să facă treburile pentru propria lor colonie. Furnici Honeypot subjuga chiar furnici din aceeași specie, luând indivizi din colonii străine să facă licitarea lor. Polyergus regine, de asemenea , cunoscut sub numele de furnici Amazon, raid coloniile de unsuspecting Formica furnici. Amazon regina găsește și ucide Formica regina, apoi înrobește Formica muncitori. Muncitorii de sclavi ajuta uzurparea regina spate ei puiet. Când ei Polyergus urmași ajunge la maturitate, singurul lor scop este acela de a raid alte Formica colonii și să aducă înapoi pupe lor, asigurând o aprovizionare constantă a lucrătorilor de sclavi.

7. Furnicile Locuia alaturi de dinozauri
Furnicile au evoluat acum aproximativ 130 milioane ani în timpul perioadei Cretacicului timpuriu. Cele mai multe dovezi fosile de insecte se găsește în bucăți de chihlimbar vechi, sau rășină de plante fosilizate. Cea mai veche fosila de furnici cunoscute, o specie de furnici primitive și acum dispărute numit Sphercomyrma freyi , a fost găsit în Cliffwood Beach, New Jersey. Deși faptul că fosile datează înapoi doar 92 de milioane de ani, o alta furnica fosili , care sa dovedit aproape la fel de vechi are o filiație clară de a prezenta o zi furnici, ceea ce sugerează o linie mult mai evolutivă decât sa presupus anterior.

8. Furnicile A început cu mult înainte de oameni agricole
Furnici-agricole fungus a început asocierile lor agricole aproximativ 50 de milioane de ani înainte de oameni a crezut pentru a ridica propriile lor culturi. Cele mai vechi dovezi sugerează furnici a început agricultura încă de acum 70 de milioane de ani, la începutul perioadei Terțiar . Chiar mai uimitor, aceste furnici folosite tehnici horticole sofisticate pentru a spori randamentul lor de cultură, inclusiv substanțele chimice secretoare cu proprietăți antibiotice pentru a inhiba dezvoltarea mucegaiului și a protocoalelor de fertilizare devising folosind gunoi de grajd.

9. Ant „Supercolonies“ se poate intinde mii de mile
furnici argentiniene, originar din America de Sud, acum locuiesc toate continentele, cu excepția Antarcticii din cauza introducerile accidentale. Fiecare colonie de furnici are un profil chimic distinctiv care permite membrii grupului să recunoască unul pe altul și alerte colonia la prezența de străini. Oamenii de știință au descoperit recent ca supercolonies masive din Europa, America de Nord și Japonia, toate împărtășesc același profil chimic, ceea ce înseamnă că sunt, în esență, un supercolony global de furnici.

10. Scout Furnicile Lay Scent Trasee la Ghidul Altele pentru produse alimentare
Urmând trasee stabilite de furnici feromonale cercetaș de la colonia lor, furnicile culegătoare se pot aduna și magazin de produse alimentare în mod eficient. O furnică Scout lasă mai întâi cuibul în căutarea hranei, rătăcind oarecum la întâmplare până când descoperă ceva comestibil. Apoi consumă o parte din hrana și se întoarce la cuib într-o linie directă. Se pare că furnicile de cercetași poate observa și aminti indicii vizuale care să le permită să navigheze rapid înapoi la cuib. De-a lungul traseului de întoarcere, furnicile cercetași lasă o urmă de feromoni-care sunt mirosuri speciale pe care le-secreta care ghidează nestmates lor la produsele alimentare. Furnicile de cautare a hranei, apoi urmați calea desemnat de furnică Scout, fiecare adăugând mai miros la traseu pentru a consolida pentru alții. Furnicile muncitoare continua mersul pe jos înainte și înapoi de-a lungul traseului, până când sursa de hrana este epuizat.