Array

Romanul Robert Hajnal a terminat pe locul 2 cea mai dura cursa din lume! A alergat 170 de kilometri pe Mont Blanc!

- Advertisement -

Tanarul din Romania a parcurs una dintre cele mai dure curse din lume si a terminat pe locul 2!

Romanul Robert Hajnal a terminat pe locul 2 cea mai dura cursa din lume! La finalul cursei mii de oameni l-au felicitat iar el alerga cu steagul Romaniei in spate. El este unul dintre romanii cu care trebuie sa ne mandrim desi prea putina lume a auzit despre el. Performanta obtinuta de el in urma cu doua zile va ramane in istoria sportului pentru Romania.

Robert Hajnal este nascut in Petrosani si dintre 2561 de concurenti a reusit sa termine pe locul al 2-lea cea mai grea cursa din lume. UTMB sau Ultra-Trail du Mont Blanc este cea mai grea cursa de anduranta din lume. A terminat competitia in 21 de ore, 31 de minute si 37 de secunde si a castigat medalia de argint.

Robert Hajnal a terminat aceasta cursa infernala pe locul 2 sambata, terminand ultimii kilometri cu steagul Romaniei pe brate. Legitimat la echipa CEP Romania, Hajnal a fost mai mereu in plutonul fruntas, ajungand dupa primii 70 de kilometri in primii 10 alergatori ai cursei.

Cursa de pe Mont Blanc e considerata de specialisti regina probelor in cursele de ultramaraton montan, ea fiind castigata sambata de francezul Xavier Thevenard, care avea la activ deja doua titluri la UTMB.

- Advertisement -

Urmărind pozele de pe traseu, din partea finală, sare în ochi un lucru: Robert e îmbrăcat mai gros decît toți ceilalți concurenți, cu pantaloni și tricou cu mînecă lungă. Vesta îi e înțesată cu mîncare. Se pare că a înțeles și a trecut cu bine peste obstacolele întîmpinate anul trecut, cînd frigul i-a dat mult de furcă.

Fiind meticulos pînă la exces și-a calculat mai bine necesarul energetic și și-a diversificat sursele de carbohidrați, în condițiile în care anul trecut s-a bazat prea mult pe geluri.