Primul tren din lume care merge pe baza de apa!!! Priviti cum arata si cum functioneaza ascesta!

0

[mashshare]

Acum 2 ani, la InnoTrans 2016 din Berlin, Alstom a prezentat pentru prima dată Coradia iLint. Lansarea trenului regional fără emisii de CO2, care reprezintă o adevărată alternativă la puterea diesel, ne-a poziționat ca primii producători de căi ferate din lume pentru a dezvolta un tren de călători bazat pe tehnologia hidrogenului. Și doar doi ani mai târziu, la ediția din acest an a InnoTrans 2018, iLint intră în serviciul comercial din Germania.

În concordanță cu scopul nostru de a facilita o tranziție globală la un sistem de transport cu emisii reduse de carbon, Alstom a pionierat mai multe soluții de mobilitate durabilă. Coradia iLint este o ilustrare perfectă pentru angajamentul nostru de a proiecta și furniza soluții inovatoare și ecologice

Coralia iLint este primul tren de pasageri din lume alimentat de o celulă de combustie cu hidrogen, care produce energie electrică pentru tracțiune. Acest tren cu emisii zero emite niveluri scăzute de zgomot, evacuarea fiind doar abur și apă condensată. Sistemul iLint este special pentru combinația de elemente inovatoare: conversia energiei curate, stocarea flexibilă a energiei în baterii și gestionarea inteligentă a puterii de tracțiune și a energiei disponibile. Conceput special pentru funcționarea pe liniile neelectrice, permite funcționarea curată și durabilă a trenurilor, asigurând în același timp un nivel ridicat de performanță.

Modelul iLint a fost proiectat de echipele Alstom din Salzgitter (Germania), centrul nostru de excelență pentru trenurile regionale și în Tarbes (Franța), centru de excelență pentru sistemele de tracțiune. Proiectul beneficiază de sprijinul Ministerului Economiei și Mobilității din Germania, iar dezvoltarea programului Coradia iLint a fost finanțat de guvernul german ca parte a Programului Național de Inovare pentru Tehnologia Hidrogenelor și a Celulelor de Combustibil (PNI).

Suntem curiosi ce alte inventii o sa mai apara si cat de utile o sa fie acestea pentru societate si pentru intreaga lume in viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.