More

  Povestea celui mai inteligent om care a trăit vreodată și de ce nu ai auzit pana acum de el

  Albert Einstein a avut un coeficient de inteligenta estimat la 160 IQ. Issac Newton avea un IQ de 190 , iar IQ-ul lui Mark Zuckerburg este 152 . Acești oameni faimoși sunt cunoscuți ca genii absolute din întreaga lume. Dar odată a trăit o persoană despre care se spune ca ar fi avut un IQ cuprins între 250 și 300 ! William James Sidis, cel mai inteligent om care a trait vreodata pe acest pamant, a fost un copil minunat și un matematician de excepție. El a fost un maestru la multiple dialecte și un autor talentat. Dar, din păcate, nu multe persoane au auzit vreodată de el.

  - Advertisement -

  La vârsta de 8 ani, el putea vorbi 8 limbi.

  William s-a născut în New York City în 1898 . Tatăl său Boris a fost un psiholog exemplar  care a studiat la Harvard. Mama lui a fost, de asemenea, medic. Întrucât părinții lui erau înșiși geniali, se aștepta ca și William James Sidis să fie genial, dar inteligența sa s-a dovedit a fi mult mai mult decât obișnuită.

  Tatăl lui William, Boris Sidis

  La vârsta de doar 18 luni , a putut citi The New York Times . Până la vârsta de 8 ani, a învățat singur limba latină, greacă, franceză, rusă, germană, ebraică, turcă și armenească. În plus față de acele 8 limbi, el și-a inventat propriul nume și l-a numit „ Vendergood ”.

  - Advertisement -

  A devenit cea mai tânără persoană care s-a înscris la Harvard

  Foarte conștient de inteligența sa, tatăl său a încercat să-l înscrie la Harvard, dar a fost refuzat, deoarece William avea doar 9 ani în acel moment. 2 ani mai târziu, institutul l-a acceptat și William a devenit cea mai tânără persoană care a fost admisă la Harvard în 1909. Până în 1910, cunoștințele sale de matematică au atins apogeul câștigându-si titlul de „copilul minune”. Și-a luat diploma de licență în arte la 16 ani.

  A decis să trăiască o viață retrasă.

  Faima poate fi obositoare, mai ales dacă ești expusă la ea de la o vârstă fragedă. La scurt timp după absolvire, William le-a spus reporterilor că dorește să trăiască viața „perfectă”, care, potrivit lui, a fost una de izolare. El a mai adăugat că intenționează să nu se căsătorească niciodată, deoarece femeile nu au apelat la el.

  Pe lângă faima nedorită, decizia sa a reflectat și presiunea cu care s-a confruntat încă de la naștere. În acea perioadă, America a crezut că a transformat copiii în minuni cu educația potrivită. Fiind un psiholog talentat, tatăl lui William era dornic să-l facă pe fiul său să strălucească. Pentru a obține asta, și-a aplicat propriile abordări psihologice pentru a-l crește pe fiul său. Chiar dacă lui William i-a plăcut să învețe de copil, părerea sa s-a schimbat ca adult și l-a blamat pe tatăl său pentru asta. Când Boris a decedat în 1923, William a refuzat să participe la înmormântarea sa.

  A fost condamnat la 18 luni de închisoare.

  - Advertisement -

  Așa cum fac de obicei geniile pentru a menține un profil scăzut, William a muncit din greu pentru a se intretine . Chiar și așa, tot ar fi fost recunoscut de oameni. În 1924, reporterii l-au descoperit muncind pentru 23 de dolari pe săptămână, ceea ce a făcut din nou inconjurul lumii, doar că de această dată i-au batjocorit inteligența și au spus că nu mai este capabil să facă ceea ce a făcut ca un copil. Totuși, acest lucru nu a fost adevărat, deoarece de-a lungul vieții sale, William a scris mai multe cărți valoroase folosind diferite pseudonime.

  El era socialist și obiector al Primului Război Mondial. A fost, de fapt, arestat în 1919 pentru un protest care s-a transformat violent la Boston, unde a fost condamnat la închisoare timp de 18 luni . Cu toate acestea, părinții lui au găsit o modalitate de a-l scoate din puscarie și l-au închis în sanatoriul lor timp de 2 ani.

  S-a stins din viata la 46 de ani

  William și-a petrecut viața fiind rupt de lume și complet singur. Persoana care ar fi putut schimba lumea a incetat in viata la 46 de ani, suferind de o hemoragie cerebrală în 1944. Interesant este că tatăl său a decedat din aceeași cauza.