Popeye Marinarul a fost un personaj real, iar povestea lui de viață este impresionantă

- Advertisement -

Popeye are o istorie lungă și bogată de aproape un secol și este unul dintre cele mai recunoscute și iubite personaje de desene animate din lume.

Da, poate fi greu de crezut, dar Popeye există de mult. 17 ianuarie marchează prima apariție a lui Popeye Marinarul în urmă cu 92 de ani. A fost prezentat în banda desenată „Thimble Theatre” și a fost creat de Elzie Crisler Segar.

Acest personaj marinar a fost creat în 1928 de Elzie Crisler Segar pentru benzi desenate Thimble Theatre. Vedeta multor benzi desenate și desene animate, este cunoscut mai ales pentru ochiul drept strabat sau lipsit în întregime, antebrațele uriașe cu două tatuaje de ancoră și brațele subțiri.

- Advertisement -

Adevăratul Popeye, din viața reală, s-a născut ca fiu al lui Poopdeck Pappy și o femeie fără nume într-un taifun din Santa Monica. La scurt timp după naștere, tatăl său Poopdeck a plecat de acasă și nu a mai fost văzut niciodată, iar soarta mamei sale era necunoscută, lăsându-l pe tânărul Popeye să fie crescut de un deținător de orfelinat care i-a dat numărul de identitate 185.764.

În copilărie, Popeye avea deja pipă, probabil că i-a fost dată de tatăl său înainte de a pleca. Micuțul Popeye a fost impresionat de antrenamentele la domiciliu și de exerciții fizice. Când avea patru ani, deținătorul de orfelinat a decis să-l înscrie la concursuri, la care tânărul Popeye a devenit un copil premiat.

Când a ajuns matur Popeye și-a oferit serviciile de navigare în porturile locale; acolo s-a întâlni în cele din urmă cu ambițiosul Castor Oyl și cu colegul său Ham Gravy, care au căutat serviciile lui Popeye pentru a călători în paradisul jocurilor de noroc din Insula Dice.

- Advertisement -

Când a întâlnit-o pe sora lui Castor, Olive Oyl , Popeye s-a îndrăgostit de ea și au rămas aproape inseparabili.

Stiati ca:

Mitul ca spanacul contine foarte mult fier a aparut ca urmare a unei greseli a chimistului Erich Wolf care a uitat sa puna o virgula si a notat ca se afla 35 mg de fier in 100 g spanac, in loc de 3,5 mg. Astfel, timp de 60 de ani am crezut ca spanacul este un super aliment.

- Advertisement -