Nu suntem dependenți de un telefon ci de persoanele “din el”

In ultimii ani tot am auzit ca oamenii sunt extrem de dependenți de telefoanele lor și ca nu pot rezista nici măcar o zi fără ele.
Nu pot contrazice in totalitate acest lucru însă va pot oferi o alta perspectiva care din punctul meu de vedere reflecta mult mai bine realitatea din zilele noastre.

In ultimul timp oamenii sunt din ce in ce mai Ocupați cu job-ul, problemele zilnice și ajungă sa nu se poată întâlni cu cei dragi lor, uneori chiar dacă stau in aceeași casa. Da , suna destul de ciudat ce spun dar haideți sa ne gândim puțin. Un om obișnuit pleacă la munca la ora 7-8 dimineața și se întoarce in medie la ora 7-8 seara. Ce mai poate sa facă pana sa meargă la culcare ? Răspunsul este destul de simplu, mănâncă sta puțin la tv puțin de vorba cu cei de acasă dacă nu au și ei ceva de făcut urgent pentru a doua zi și deja se face ora de culcare. Însă ce este cel mai greu este ca acest lucru se repeta timp de 5 zile pe săptămâna(asta in cazurile fericite). Așa ca singura “șansa” de a mai comunica cu cei dragi este prin intermediul gadget urilor pe care le are la indemna.

- Advertisement -

Însă asta tine de Adulți, la tineri este mai mult nevoia de atenție, de admiratie am
Putea spune.
Cel mai bun exemplu pe care îl putem folosi acum este chiar criza la nivel global prin care trecem. Părinții lucrează de acasă, scoala se face in mediul online singura șansa sa te vezi/ auzi cu prietenii este prin telefon.

Și ce este mai greu este faptul ca deși ai crede ca dacă părinții lucrează de acasă au mai mult timp liber. Aici este un drum cu doua sensuri. Da, ești acasă dar stai mai mult in call-uri, pentru ca șeful vrea sa știe ca îți faci treaba si nu stai, da, ești acasă dar lucrezi mai mult pt ca na …(ești acasă hai ca mai poți sta 30 de min). Timp in care copilul tău sta pe telefon pentru ca acolo sunt oamenii cu aceleași idei ca și ale lui, cu aceleași principii și sa fim sinceri cu aceleași Glume pe care tu ca părinte de multe ori nu le-ai înțelege sau le-ai transforma in morala.
Deși cu toții ne luam de cineva când il vedem ca sta prea mult pe telefon, însă cu toții facem asta fără sa ne dam seama.

Chiar și cei trecuți cu puțin de prima tinerețe au ajuns sa fie “dependenți de telefon”
Sau cum am spus de “ persoanele din telefon”.
Pentru ca exista șansa sa fii plecat și nu te vezi cu lunile cu cei dragi ție și da când prinzi un moment liber vrei sa ii vezi, sa ii auzi, sa le arați ce ai făcut și le spui ce ai vrea sa faci!
Trăim in era asta, fie ca ne place sau nu, deși ne acaparează uneori, tot de persoanele din telefon suntem legati și nu de obiect in sine!

- Advertisement -