Mihaela Bilic ne recomanda tuturor sa mancam acest fruct de sezon: Înlatura oboseala, creste performantele fizice si intelectuale

0

Nutriționistul Mihaela Bilic ne recomandă să mâncăm nucile cât sunt crude, pentru că sunt pline de iod și se digeră mai ușor.

În plus, aceste fructe au o mulțime de beneficii asupra organismului nostru.

”Când e vorba de toamnă e vorba de nuci. Însă, momentul ideal să le consumăm, e cât sunt încă crude, pline de iod și mai ușor de digerat.
Când vine vorba de fructe oleaginoase știm că sunt gustarea ideală, sățioasă, pline de fibre, minerale și grăsimi nesaturate valoroase pentru sănătate.

Însă magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, așa că ne trezim mâncând alune, caju, fistic și migdale iar de nuci uităm cu totul!

Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor.

Grăsime înseamnă multe calorii dar și mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneșă. Cu cât acești sâmburi sunt mai uscați și mai deshidratați „cad” mai greu, așa că multe persoane aleg să-i consume după ce îi țin câteva ore în apă.

Pentru nuci există însă o soluție și mai bună: mâncate cât sunt crude, au doar beneficii: sunt pline de apă și de nutrienții pe care orice plantă are interesul să-i concentreze în semințe pentru a asigura perpetuarea speciei.

Sămânța este pentru vegetale ceea ce oul este pentru lumea animala: esența vieții.

Nu așteptați ca nucile să se usuce și să se râncezească prin cămară, faceți de pe acum o cură de minerale și iod, accelerază metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale.

Un pumn de miez de nucă zilnic…e la îndemâna oricui”, a scris medicul Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.

Citeste si: De ce e bine să consumi nuci verzi

Multă sănătate într-un miez de nucă!
• Consumul zilnic de nuci, întrucât sunt o sursă buna de acizi graşi Omega-3 şi multe vitamine, minerale, reduce cu 30% riscul unei boli coronariene, iar dacă mănânci cinci porţii de nuci verzi pe săptămână, se zice că, vei avea o inimă de atlet.
• Datorită conţinutului bogat în cupru, micoelement cu acţiune antiinflamatoare şi esenţial pentru absorbţia şi metabolizarea fierului, nucile sunt indicate în dieta celor cu anemie, reumatism şi artroze.

• De asemenea, zincul, abundent în miezul de nucă, contribuie la producerea insulinei, la reglarea nivelului de zahăr în sânge, vindecă leziunilă cutanate (eczeme, acnee), întăreşte imunitatea, stimulează creşterea.
• Graţie acizilor graşi Omega-3, antioxidanţilor, nucile sunt arme redutabile în lupta cu îmbătrânirea precoce, îmbunătăţesc funcţiile intelectuale.
• Un nou studiu arată că un consum zilnic moderat de nuci aduce beneficii în cazul diabetului zaharat de tip 2. Potrivit experţilor, un aport zilnic de 30 de grame de nuci reduce riscurile agravării bolii.

• Nucile sunt considerate alimentele creierului, dar nu pentru forma miezului. Ele sunt bogate în acizi graşi Omega-3, Omega-6, dar şi acizi graşi mononesaturaţi. Cercetările moderne arată că nuca este un stimulent al memoriei şi este recomandată celor ce depun efort intelectual crescut. Pentru a spori capacitatea de memorare, în timpul perioadelor de învăţare intensă, examenelor, se pot consuma zilnic până la 10 nuci.

• Vitaminele grupului B, care laudă miezul de nucă, sunt importante pentru sănătatea fibrelor nervoase, previn migrenele, cataracta, oferă vitalitate părului şi pielii, participă activ la procesul de creştere şi dezvoltare la copii (în special vitamina B5 sau acidul pantotenic, găsit mult în nuci). În plus, acidul folic, sau vitamina B9, este important pentru femeile însărcinate şi cele care alăptează, întrucât previne malformaţii congenitale la făt, ajută la creşterea sănătoasă a copiilor.

• Nucile stimulează fertilitatea, datorită conţinutului de seleniu, dar şi spectrului larg de vitamine şi minerale pe care le conţin.
• Vitamina E, vitamina C, complexul de B-uri, potasiul, seleniul, zincul sînt elementele care conferă nucilor proprietăţi imunostimulatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.