Metode simple pentru a dezgheța mașina

0

Iarna este anotimpul cel mai neplăcut pentru conducătorii auto, ninsoarea şi gerul provocându-le nenumărate probleme.

Pe lângă schimbarea pneurilor sau grija condusului în condiţii de vreme rea, dezgheţarea maşinii reprezintă un adevărat coşmar pentru şoferi. Pentru a trece mai uşor peste toate acestea, brightside.me a realizat o listă cu trucuri pentru şoferi: cum dezgheți parbrizul

Parbriz îngheţat

Pentru a dezgheţa parbrizul se realizează un amestec din oţet şi apă (în raport de 3:1) şi se pulverizează pe geamurile îngheţate. O altă variantă este amestecul din cantităţi egale de spirt şi apă, cu puţin detergent de vase. Se pulverizează amestecul pe parbriz, iar gheaţa se va topi rapid.

Blocarea încuietorilor după îngheţare

Alcoolul poate îndepărta gheaţa pentru a vă permite să descuiaţi maşina. Puneţi doar câteva picături pe cheie şi problema va fi rezolvată. De asemenea, puteţi utiliza şi metoda care presupune încălzirea cheii cu un chibrit sau brichetă înainte de utilizare.

Uşi îngheţate, greu de deschis

Folosind un spray pentru garniturile de cauciuc, puteţi uita rapid de problema uşilor îngheţate. Pulverizaţi lichid pe garniturile din cauciuc şi frecaţi cu un prosop de hârtie. Aburirea parbrizului

Când parbrizul este aburit, o modalitate foarte uşoară de a remedia problema este frecarea cu o gumă de şters. Acest truc va curăţa cu uşurinţă fără a lăsa urme. Un alt truc este umplerea unui ciorap vechi cu nisip silicat şi depozitarea acestuia sub unul din scaunele maşinii. Acesta va absorbi umezeala şi va preveni aburirea geamurilor. Sfat: Nu lăsaţi sticle de apă deschise sau alte băuturi în maşină peste noapte.

Oglinzi laterale îngheţate

Cum să dezgheţi rapid maşina:
trucuri pentru şoferii luaţi prin surprindere de venirea iernii

Pentru a evita îngheţarea oglinzilor retrovizoare le puteţi acoperi peste noapte cu pungi de plastic. A doua zi nu veţi mai fi nevoiţi să le curăţaţi. Faruri îngheţate

În primul rând, curăţaţi farurile bine şi lăsaţi-le să se usuce. Apoi, aplicaţi un strat subţire de ceară. Aceasta va preveni acumularea umezelii. Protecţia va dura câteva săptămâni.

În cazul în care autovehiculul este blocat în zăpadă

Dacă plecaţi la drum pe timp de iarnă, nu uitaţi să luaţi un sac de nisip în portbagaj. În cazul în care maşina rămâne blocată în zăpadă sau patinează, presăraţi nisip în dreptul anvelopelor. Un alt truc este utilizarea covoraşelor din maşină. Plasaţi-le sub pneuri, iar acestea vă vor ajuta să înaintaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.