George Tănase, despre copilăria la țară, biserică și maneliști! Cel mai bun numar de stand up comedy!

0

[mashshare]

George Tănase (n. 25 aprilie 1993, Comuna Turcoaia, Tulcea), este un actor de comedie, stand-up-er si realizator tv. În 2012 a absolvit Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Tulcea, iar în 2014 a absolvit școala de televiziune Intact Media Academydin București.

A debutat în televiziune în anul 2014 cu emisiunea „Tânăr și Nedumerit”, difuzată pe ZU TV. Tot în 2014 a jucat în sketch-uri în cadrul emisiunii Observator Special de pe postul Antena 1.

Între anii 2015-2016 a jucat pe scena Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București și în cadrul Universității Hyperion alături de trupa de teatru Arthesium.

În anul 2016 a participat la emisiunea iUmor de pe Antena 1 și a ajuns în finală, urmând apoi să revină ca invitat special în 2018 cu un număr de stand-up în cadrul aceluiași show. Tot în același an a intrat în echipa emisiunii „În puii mei” ca actor, unde joacă alături de realizatorul Mihai Bendeac.

În urma filmulețelor sale de pe Youtube în care imită mai multe personaje din lumea showbiz-ului[8], a fost invitat la emisiuni tv ca: La Măruță de pe Pro tv, Sinteza zilei de pe Antena 3, Agenția VIP, Răi da’ buni.

În prezent face show-uri de stand-up și filmează sketchuri alături de alți actori ca Matei Dimasau Radu Pietreanu.

Un stand-up comic este cineva care face comedie într-o manieră informală, vorbind cu publicul în absența celui de-al „patrulea perete” teatral. În mod normal aceasta se face de către un comic, cu un microfon. Se practică în cluburi, colegii, săli de teatru, locații alternative – aproape oriunde există un public doritor și deschis la comedie. Comicul redă o serie de povești amuzante într-un ritm rapid, glume scurte (numite bit-uri) și one-liners (glume care au și pregătirea, și poanta în interiorul aceleiași fraze). Toate acestea constituie monologul, rutina sau act-ul. Unii comici folosesc recuzită, muzică sau elemente de iluzionism în spectacolele lor.

Multe rutine de stand-up sunt similare cu one-man show-urile, diferența principală fiind așteptările publicului, care, la stand-up așteaptă un flux relativ constant de râsete. Aceasta afectează în schimb țelurile comicului, care se afla sub presiunea obligației de a livra aceste râsete.

Multe locații mici susțin evenimente “open mic” (microfon deschis) unde comicii amatori pot performa în fața unui public, oferindu-li-se astfel posibilitatea de a-și perfecționa meșteșugul și a pătrunde în branșă. Genul stand-up comedy este considerat dificil de stăpânit deoarece comicul se află în deplina putere a publicului, care este element integrant al spectacolului. Un comic experimentat trebuie să se raporteze cu rapiditate la dipoziția și gusturile oricărui tip de public și să își adapteze numărul în concordanță. Stand-up este o formă de artă comică devotată în mod deschis obținerii și primirii de râsete mai presus decât orice alta componentă a genului (spre deosebire de comedia teatrală, care creează comedia în structura unei piese folosindu-se de caractere și situații). Aptitudinile atribuite comicului care practică stand-up sunt diverse; adesea este necesar ca el să-și asume rolurile de scriitor, publicist, performer, promotor, producător și mașinist. Una dintre caracteristicile unui comic experimentat este abilitatea ca nu numai să facă față unui heckler (comentator din public, de multe ori malițios), ci să și câștige sala de partea sa și să o distreze cu o replică. Mulți comici care practică stand-up lucrează ani de zile ca să obțină 45 de minute de material și de obicei își interpretează numărul în mod repetitiv, perfecționându-l încetul cu încetul. Actorul și comicul Will Ferrel a afirmat că stand-up comedy este un gen dificil, singuratic și răutăcios.

Unii comici care practică stand-up ajung să aibă propriile emisiuni televizate sau să joace în filmele marilor case de producții, ajungând la un nivel de succes și recunoaștere de neobținut lucrând doar în circuitul cluburilor de comedie. Exemple în această privință sunt Woody Allen, Jerry Seinfeld, Bob Newhart, Bill Cosby, Martin Lawrence, Eddie Murphy, Chris Rock, Ellen DeGeneres, Robin Williams, Jim Carrey, Ray Romano, și recent Dane Cook.

În Olanda, un fenomen similar este “conferința”, care este similară cu stand-up comedy, dar durează în general o oră sau două. Performerul este numit “cabaretier”, dar numărul nu este chiar de cabaret. Există o tradiție veche de zeci de ani începută de Wim Kan ca astfel de “conferințe” să aibă loc de Revelion. În prezent cel mai faimos cabaretier este Freek de Jonge, care, în spiritul lui Wim Kan, ridiculizează figuri ale lumii politice. În 2006, a avut o conferință cu teme politice chiar în seara dinaintea alegerilor naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.