Faceți cunoștință cu cea mai mică țară din lume, care are doar 27 de locuitori

- Advertisement -

Este surprinzător să auzim că cea mai mică țară din lume are doar 27 de oameni care trăiesc în ea. Dar acest lucru este foarte adevărat. Potrivit rapoartelor, Sealand este „țara” din Turnului Roughs, care a fost folosit ca platformă pentru armată de către britanici în al Doilea Război Mondial. Datele înregistrate în 2002 arată că zona are o populație de doar 27 de persoane.

Mai jos v-am pregătit povestea impresionantă a celei mai mici țări din lume cu o populație de 27 de locuitori.

Sealand este o țară formată într-o fortăreață maritimă, situată la 10 km de coasta Suffolk, Anglia. Situat la 12 km est de Suffolk în Marea Nordului, Principatul Sealand este un „microstat” care se pretinde a fi cea mai mică țară din lume .

- Advertisement -

Deși Sealand este adesea descrisă drept „cea mai mică țară din lume”, aceasta nu este recunoscută oficial de niciun stat suveran, chiar dacă guvernul Sealandului susține că a fost recunoscută de fapt de către Regatul Unit și Germania.

Sealand, a fost de fapt o platformă de tunuri antiaeriene care a fost construită de guvernul britanic pentru a proteja coasta Angliei împotriva aeronavelor germane care depune-au mine în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În mod surprinzător, Sealand are propriii sportivi naționali, dar niciunul dintre ei nu a pus piciorul vreodată pe Sealand. Acești sportivi participă la sporturi precum mini-golf, fotbal, atletism și multe altele concurând în afara țării.

- Advertisement -

Convenția ONU privind dreptul mării prevede clar că „Insulele, instalațiile și structurile artificiale nu au statut de insule. Nu au o mare teritorială proprie, iar prezența lor nu afectează delimitarea mării teritoriale, zona economică sau platforma continentală.”

Mai jos puteți vedea singurul mod în care oamenii intră și ies din țara Sealand.