Cum s-au schimbat idealurile frumuseții corpului feminin în ultimii 100 de ani

- Advertisement -

De-a lungul secolelor XX și XXI, ideea generală a „formei corporale perfecte” pentru femei s-a schimbat aproape la fel de des ca și tendințele modei. În unele cazuri, contrastul ideii de femei perfecte între decenii este uimitor și vorbește mult despre atitudinea publicului de la acea vreme. Standardele de frumusețe, practic, depindeau de faptul dacă oamenii credeau sau nu că este în regulă ca femeile să aibă curbe.

Mai jos v-am pregătit o serie de imagini care ne vor arăta cum s-a schimbat frumusețea corpului feminin în ultimile decenii.

  1. Anii 1910: Fetele Gibson.

Fetele Gibson sunt un ideal de frumusețe feminină creat de ilustratorul american Charles Gibson la începutul secolelor XIX și XX.

- Advertisement -

2. 1920: Flappers.

După zece ani petrecuți în corset și rochii strâmte, fetele și-au dorit mai multă libertate și au început să poarte rochii mai largi.

3. 1930: curbe atractive.

- Advertisement -

Curbele atractive și forma corpului numită „clepsidra” au revenit la modă în anii 30, făcând din Mae West și Jean Harlow adevărate simboluri ale frumuseții.

4. 1940: Feminitate și putere.

Parțial datorită faptului că în anii 40 femeile au început să lucreze mai mult din cauza celui de-al Doilea Război Mondial, aveau un corp puternic și nu prea subțire, iar umerii lor erau dezvoltati.

5. Anii 1950: Forme curbate.

- Advertisement -

În anii 50, formele luxuriante și moi au revenit din nou la modă. În acest moment, sânii mari, o talie îngustă și șoldurile largi erau binevenite în rândul femeilor.

6. Anii 1960: Copii fără adăpost.

În anii 60, totul s-a schimbat din nou, iar aspectul androgin a înlocuit formele magnifice. Fetele nu aveau forme deosebite și arătau ca niște băieți.

7. 1970: Piele și oase.

În anii 70, moda pentru subțire nu a dispărut niciodată, dar fetele s-au străduit să nu fie chiar foarte slabe.

8. 1980: Trăiască aerobic!

Anii 80 sunt considerați vremea ascensiunii supermodelelor, obsesia pentru aerobic și jogging.

9. Anii 1990: Heroin șic.

Grunge și cultura, în general, au ajutat la inaugurarea erei corpului super-subțire și slab, denumit „heroin chic”.

10. Anii 2000: Sportul era activitatea principală pe care trebuia să o practici.

Femeile din anii 2000 trebuiau să fie puternice, dar să arate bine în bikini.

11. Anii 2010 până astăzi: fundul este zona pe care se pune accentul.

În anii 2010, femeile au decis că vor să aibă o siluetă ca cea a frumuseților din America Latină și au început să își dezvolte cât mai mult fesele.