Cum arată 10 produse populare înainte de a ajunge pe rafturile magazinelor

- Advertisement -

Coca-Cola vinde mai mult de 1,9 miliarde de doze în fiecare zi în 200 de țări diferite și, totuși, înainte de producție, nu seamănă deloc cu băutura pe care o cumpărăm din magazin. Insa, există multe produse realizate din ingrediente la care poate nu ne-am fi gândit niciodată.

Noi am decis in articol sa va prezentam cum arată 10 produse populare înainte de a ajunge pe rafturile magazinelor.

1. Oja

In timp ce multe alte tipuri de produse cosmetice au o istorie lungă și datează de mii de ani, nu este aceeași poveste si pentru oja . Este de fapt o invenție modernă din secolul al XX-lea.
Majoritatea companiilor folosesc diferite tipuri de ingrediente și substanțe chimice pentru fabricarea ojei. Unul dintre aceste ingrediente este același pentru toată lumea: nitroceluloză. Acest ingredient este de fapt lichid, dar este amestecat cu fragmente de bumbac aproape microscopice.

- Advertisement -

2. Guma de mestecat

Oamenii din multe părți ale lumii obișnuiau să mestece diferite tipuri de substanțe aromate. Unele dintre acestea au fost ceară de albine, crenguțe aromatice și rășină de copac.

Astăzi, guma de mestecat modernă este fabricată dintr-un chicle natural de tip latex, extras din copaci. Câteva dintre incredientele utilizate pentru gumă sunt jelutong, colofoniu de pin sau gutaperca. Prima formă este un lichid care arată ca laptele.

- Advertisement -

3. Mături

Oamenii din întreaga lume cumpără aproximativ 1 milion de sticle de plastic pe minut , iar acesta este un număr foarte îngrijorător, deoarece este foarte rău pentru planetă. De aceea, este important să găsiți o modalitate utilă și practică de reautilizare a plasticului.

4. Nucșoară

Nucșoara este un condiment foarte puternic pe care îl folosesc multe bucătării. Unele feluri de mâncare sunt chiar de nerecunoscut fără ea. Cu toate acestea, nucșoara pe care o cumpărăm de obicei arată mult diferită înainte de a ajunge în magazine.

- Advertisement -

Această nucă este originară din Insulele Spice și din insulele tropicale din Indiile de Est . Crește in copaci, sămânța este sigilată într-o coajă, iar sămânța în sine într-un aril roșu . Odată coapte, coaja exterioară se deschide și cade pe pământ sau se deschide, iar arilul este tăiat.

5. Chipsuri de cartofi

Chipsurile de cartofi reprezinta una dintre cele mai populare gustări. Cea mai bună parte este că vin în multe arome diferite. Cu toate acestea, deși ar putea părea felii de cartofi, nu sunt. Pentru a face chipsuri de cartofi , majoritatea companiilor produc un amestec de apă, fulgi de cartofi și amidon de porumb.

Apoi, amestecul este presat într-un aluat și impartit in mai multe portii. Următorul proces este prăjirea lor, care durează aproximativ 11 secunde. După scurgerea excesului de ulei, acestea sunt condimentate, ambalate și livrate în magazine.

6. Lampă cu lavă

De la inventarea lor (începutul anilor 1960), s-au vândut milioane de lămpi cu lavă. Sunt obiecte decorative și mulți dintre noi le avem acasă.

Magia care se întâmplă în lampa se datorează tipului și cantității potrivite de ingrediente utilizate în interior. În timp ce raportul exact și ingredientele sunt păstrate în secret, există 2 despre care știm, ceara de parafină și uleiul . Uleiul ajută ceara să se încălzească și, odată încălzită, crește încet, apoi începe să se răcească, se întoarce în jos, de unde și mișcarea.

7. Oglindă

Oglinzile există de 8.000 de ani și astăzi se pare că nu putem trăi fără ele.
Astăzi, metoda de realizare a oglinzii este destul de simplă. Baza care este folosită pentru a le face este o foaie obișnuită de sticlă. Apoi, există diferite tipuri de acoperiri reflectorizante care sunt aplicate.

8. Bidonul

Sticlele din plastic sunt mult mai ușor de manevrat și mai sigure decât cele din sticlă. De asemenea, sunt mai rezistente. De aceea majoritatea lichidelor, cum ar fi băuturile răcoritoare și apa, sunt vândute în sticle de plastic.

Există câteva tipuri de plastic pe care producătorii le folosesc pentru a face sticle. Cu toate acestea, nu sunt realizate exact în mărimea pe care o cumpărăm de la magazin. Acestea arata ca niște tuburi mici care sunt ulterior umflate cu căldură și modelate.

9. Coca-Cola

Coca-Cola este una dintre cele mai populare băuturi din lume și acest lucru se datorează probabil gustului său caracteristic. De fapt, rețeta originală care îi conferă acel gust este cunoscută doar de 2 persoane cărora nu li se permite să călătorească împreună, iar rețeta în sine este păstrată într-un seif.

Știm insa despre un ingredient – cel care dă băuturii cofeină – nuca de kola . De fapt, este unul dintre ingredientele după care se numește băutura. Această nucă este din Africa de Vest, iar cultivarea a avut loc în multe civilizații.

10. Caju

Cu un conținut scăzut de zahăr și bogat în proteine ​​vegetale, fibre și grăsimi sănătoase, caju poate fi ușor adăugat la multe tipuri diferite de diete. În același timp, sunt delicioase și pot fi folosite în multe feluri de mâncare.

Cu toate acestea sunt aproape cele mai scumpe nuci și există un motiv întemeiat pentru asta. Întregul proces prin care trebuie să treacă înainte de a ajunge la noi este lung și necesită multă muncă . Cochilia de care este înconjurat caju este toxică, cam ca iedera otrăvitoare și trebuie să parcurgă pași diferiți pentru a deveni comestibilă.

- Advertisement -