Array

Culmea ghinionului: Să circuli cu maşină rusească şi să te trezeşti sub asfalt pe o stradă în Kiev

- Advertisement -

Ghinion pentru un şofer ucrainean. În timp ce circula pe o stradă din oraşul Kiev asfaltul s-a surpat şi a căzut cu maşina într-o groapă uriaşă. Automobilul a fost evacuat cu ajutorul unei macarale.

Din imaginile surprinse de un martor se vede că asfaltul s-a surpat chiar pe mijlocul carosabilului.

Mai mulţi şoferi au oprit în trafic pentru a vedea ce se întâmplă.

Cel mai probabil, incidentul s-a produs din cauza ploilor abundente din ultimele zile.
Kiev (în ucraineană Київ, transliterat Kîiiv, rusă Киев, transliterat Kiev) este capitala și cel mai mare oraș al Ucrainei. În 2003, orașul număra 2.642.486 de locuitori înregistrați oficial, deși numărul mare de migranți neînregistrați aduce acest număr la aproape 3 milioane. Administrativ, Kievul este municipiu subordonat nivelului național și nu aparține de Regiunea Kiev. Orașul este un important centru industrial, științific și cultural al Europei de Est. Kievul are o infrastructură extensivă, deși destul de veche, luând în considerare puternicul declin economic al Ucrainei în anii 1990. Există, totuși, un sistem foarte dezvoltat de transport în comun, incluzând un sistem de metrou – Metroul din Kiev.

- Advertisement -

Prima atestare scrisă a Kievului datează din 482. Kievul a avut o populație numeroasă încă din sec. IX, fiind avantajat de Nipru, care a reprezentat o arteră comercială importantă cu vestul și cu estul.

Începând din secolul al IX-lea, timp de un secol, Kievul a jucat un rol important în nobilimea varegilor, iar în 968 triburile pecenegilor atacă și distrug orașul.

Cel care a influențat mult evoluția orașului a fost Vladimir I (958-1015), care a extins orașul și a pus bazele structurii sale urbanistice. Tot el a oferit supușilor săi o religie de stat: ortodoxismul. În scurtă vreme, Kievul a devenit centrul religios al statului rus, în principal, datorită clădirilor sale sacre: Catedrala Sfânta Sofia, Catedrala Sf. Vladimir, Mănăstirea Lavra Pecerska (întemeiată în 1051, cea mai veche mănăstire rusească). Din Kiev a început creștinarea Rusiei și cultura ortodoxă.

Între 1569 și 1667 Kievul a aparținut Poloniei. De-a lungul secolelor XIII și XIX viața orașului a fost dominată militar și ecleziastic de Imperiul Rus.