Cercetătorii sunt derutați! 10 descoperiri pe care ştiinţa nu le poate explica

0

De la efectul placebo până la zgomote misterioase auzite de comunităţi întregi, oamenii de ştiinţă încă nu pot să explice unele descoperiri şi fenomene care au loc pe glob.

1. Efectul Placebo

Placebo este un medicament sau o substanţă inactivă utilizată pentru a-i face plăcere pacientului, ori ca element de control în experimente. Efectul cu acelaşi nume constă în îmbunătăţirea observabilă care se resimte asupra simptomelor sau a stării de sănătate, care nu se datorează unui tratament real, a cărui eficienţă este demonstrată.

Oamenii de ştiinţă nu se pun de acord nici măcar în legătură cu existenţa acestuia. Unii dintre ei indică faptul că nu există dovezi clare care să susţină rezultatele efectului, beneficiile aplicându-se unui număr mic de pacienţi şi, aparent, aleatoriu. Chiar dacă rezultatele nu sunt generale şi rata de succes este necunoscută, cercetătorii recunosc faptul că există situaţii în care medicamentele inactive îmbunătăţesc starea de sănătate a indivizilor. Modul în care corpul se vindecă doar prin puterea sugestiei, rămâne, în continuare, un mister.

2. Ieroglifele din Abidoss

În secolul trecut într-un templu din Egipt au fost observate câteva ieroglife neclare, care seamănă foarte mult cu tehnica militară din prezent: un tanc, un elicopter și un avion. Aceste ieroglife încă nu au fost descifrate. Se presupune că este vorba despre contopirea mai multor ieroglife în unul singur.

3. Kepler-78b

Cunoscută iniţial drept KIC 8435766 b, Kepler-78b este o exoplanetă care orbitează în jurul stelei Kepler 78. La momentul descoperirii acesteia, în 2013, a fost considerată exoplaneta cea mai apropiată de Pământ, din punct de vedere al masei, razei şi densităţii. Kepler-78b este situată extrem de aproape de steaua sa, pe care o orbitează în doar 8,5 ore, faţă de 365 de zile, cât îi ia Pământului să facă o revoluţie completă. Aflată de 40 ori mai aproape de Kepler 78 decât este Mercur, prima planetă din sistemul nostru solar, faţă de Soare, suprafaţa planetei are o temperatură de peste 2.000 de grade.

Temperatura uriaşă ar trebui să nu permită formarea unei planete atât de aproape de o stea, iar oamenii de ştiinţă nu înţeleg cum a fost posibil acest lucru.

4. Piramida Albă din China

La finalul celui de-al doilea război mondial În China un pilot american a observat o construcție de 300 de metri înălțime într-un sat părăsit. Piramida este de două mai înaltă decât celebra piramidă a lui Kheops. Nici până în prezent nu se știe cine, când și pentru ce a ridicat această construcție grandioasă.

5. Valea ulcioarelor din Laos

În Laos la 1000 de metri altitudine există o vale în care pot fi văzute ulcioare din piatră care cântăresc câte 6 tone fiecare. Este cert că ele au fost făcute 2000 de ani în urmă, însă nu se știe cine și pentru ce le-a făcut. De asemenea, încă o dificultate reprezintă faptul că ulcioarele sunt făcute din piatră care nu este tipică acestor locuri.

6. Fosila Godzillus

Cunoscută ca „bestia mării din Cincinnati”, sau Godzillus, după monstrul fictiv cu nume asemănător, fosila a fost descoperită în 2012. Reasambalată, aceasta are o formă eliptică, cu mai mulţi lobi şi o lungime de aproape doi metri. Ron Fine, paleontolog amator, spune că animalul ar fi atins 2.7 metri, în picioare. Descoperită la Covington, Kentucky, aceasta pare să aibă o vechime de 450 de milioane de ani şi nu se aseamănă cu alte specii găsite până acum.

Posibilă explicaţie: Profesorul Meyer, de la departamentul de geologie al Universităţii din Cincinnati, spune că nu este vorba despre rămăşiţele unei creaturi ci despre un covor de alge, fosilizat.

7. Colecția mexicană Julsrud

Această colecție numără peste 37 de mii de obiecte și a început să fie adunată tocmai în anul 1944 de un imigrant german, pe nume Woldemar Julsrud. Dintre acestea, 2500 de obiecte sunt figuri de dinozauri, pe care neamțul le-a adunat în ogorul său. Toată viață Julsrud a încercat să înțeleagă cine a făcut aceste figurine și cum au ajuns ele pe terenul său…

8. Cercurile din lanuri

Se știe cu certitudine că cele mai multe dintre acestea sunt creațiile artiștilor cu un simț al umorului dezvoltat. Însă viteza cu care aceste cercuri apar și exactitatea matematică fenomenală cu care ele sunt compuse, lasă loc multor speculații. De exemplu în China, tradiția de a face cercuri de piatră în lanuri există de 2000 de ani și nimeni nu știe de unde aceasta s-a luat și ce înseamnă…

9. Taos Hum, Zumzetul din Taos

Este un fenomen sau o serie de fenomene în urma cărora apar numeroase mărturii despre un presupus zgomot, de joasă frecvenţă, relatează Huffington Post. Întâlnit cu precădere în Marea Britanie şi în Statele Unite, dar cunoscut şi în Canada sau Noua Zeelandă, zumzetul este un sunet invaziv, care e auzit de o parte din comunitate, dar nu de toţi oamenii. Pentru cei care îl percep, totuşi, zgomotul poate să fie foarte deranjant, fiind legat de cel puţin trei sinucideri, în Regatul Unit. În Statele Unite, fenomenul a devenit cunoscut după ce o parte din populaţia orăşelului Taos, New Mexico, a început să se plângă în legătură cu sunetul persistent.

10. Cosmonauții antici

În toată lumea cu regularitate sunt găsite statuete de oameni care par a fi îmbrăcați în scafandru cosmic. Desigur, imaginația oamenilor este foarte bogată, însă trebuie să recunoaștem că asemănarea este destul de mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.