More

  Ce este anxietatea de seară, cum ne afecteaza aceasta și cum putem sa o controlam

  Pentru cei care lucrează în timpul zilei, noaptea este ușa lor pentru odihnă. Retragerea soarelui permite o evadare din rutina zilnica și obligațiile acesteia. Totuși, uneori, noaptea ne aruncă pe o potecă abruptă care uneori mai tare ne incurca. Grijile (unele bine întemeiate, altele nu ) pot face din noapte un loc inconfortabil și incert.

  In acest articol va prezentam ce este anxietatea de seară, cum ne afecteaza aceasta și cum putem sa o controlam.

  - Advertisement -

  Anxietatea de seara

  Te afli într-o cameră confortabilă, familiară, caldă, stând pe patul tău, ce te-ar putea împiedica să dormi ? Nimic, nu? Ei bine, nu este atât de simplu. Poate că condițiile nu sunt tocmai corecte.

  Cu toții am trecut printr-o situație de genul acesta și știm prea bine care vor fi consecințele. A doua zi va fi greu pentru că nu ne vom odihni suficient . Anxietatea nocturnă este ca un coșmar pe care îl avem cu ochii deschiși.

  Cu toate acestea, există modalități de a o înfrunta și chiar putem să o depășim.

  Ceea ce ne determină să ne dezvoltăm anxietatea de noapte

  - Advertisement -

  Pe măsură ce soarele coboară, grijile noastre persistă adesea. Uneori compania altor persoane ne poate risipi temporar fricile, împreună cu unele activități care ne pot pune mintea în repaus. Dar când ne culcăm, tăcuți și singuri, toate grijile și problemele noastre pot reveni.

  S-ar putea să apară o preocupare la miezul nopții și nu putem face față. O frică duce la alta, iar alta, și încă una. Terminăm într-o lume nocturnă în care grijile reale se amestecă cu anxietatea născută în noapte și dormitul devine aproape imposibil.

  Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să evitați anxietatea nocturnă.

  1. Încercați să detectați despre ce este vorba

  Așa cum am mai spus, când vă pierdeți în anxietatea nocturnă, ajungeți să vă încurcați în mai multe preocupări simultan. Nu toate sunt reale sau merită atenția noastră. De aceea, trebuie să stabilim ce vrem cu adevărat să rezolvăm.

  De exemplu, ai făcut o greșeală la locul de muncă. Poate că nu a fost o greșeală gravă, dar anxietatea noastră o face să fie mai mare. Se transformă într-un monstru, determinându-vă să vă faceți griji pentru viitorul dvs. la serviciu. Credeți că este posibil să nu vă puteți plăti chiria și că poate ar trebui să vă mutați, dar unde? Cum?

  - Advertisement -

  Deci, în loc să vă gândiți cu adevărat la problemă și să-i măsurați importanța, v-ați pierdut în griji interminabile care nu au niciun sens. Acordați atenție problemei reale și gândiți-vă cum o puteți rezolva a doua zi.

  2. Stai ocupat în timpul zilei.

  Dacă ai o zi plina si depui mult efort atat fizic cat si mental, atunci cand te pui in pat ai o singura varianta: somnul. Prin urmare, o modalitate excelentă de a evita anxietatea nocturnă este de a nu lăsa loc să se stabilească. Așezați-vă pe pat cu corpul și mintea epuizate de activitățile zilei . Încercați câteva activități sportive și hobby-uri suplimentare.

  3. Au o rutină nocturnă.

  Deși plictiseala are o reputație proastă, poate fi uneori de ajutor. Tuturor ne place să ne distrăm, dar dacă vrem să ne odihnim, trebuie să se oprească. Ființele umane sunt creaturi de obișnuință. Dacă te obișnuiești cu o rutină de noapte, cu ore fixe pentru a mânca te vei culca si vei adormi în mod natural. Dormitul la aceeasi ora ne ajută, de asemenea, să ne reglăm ritmul circadian , ceea ce ne va aduce un somn mai natural și benefic.

  4. Mănâncă sănătos.

  Nu veți putea dormi bine dacă aveți indigestie. Prin urmare, cina dvs. ar trebui să fie pe partea ușoară, bogată în legume și alte alimente sănătoase ușor de digerat.

  5. Evitați băuturile energizante.

  Acesta este un alt punct vital. Este inutil să faci toate cele de mai sus dacă, înainte de a adormi, bei alcool sau alte băuturi care conțin stimulente , cum ar fi cofeina. Este întotdeauna cel mai bine să vă luați masa cu apă minerală sau un pahar de lapte cald.

  6. Asigurați-vă că aveți un mediu de dormit confortabil.

  Acesta este un alt punct vital. Camera în care te pregătești să dormi ar trebui să contribuie la o odihnă bună. Îți va fi mai ușor să dormi într-un dormitor în care te simți confortabil, curat, ordonat și cu o ventilație suficientă. O cameră ideală pentru dormit ar trebui să aibă toate aceste caracteristici și să fie, de asemenea, „caldă” pentru ochi.

  7. Încercați să folosiți camera doar pentru somn.

  Cu toții ar trebui să recunoaștem că patul nostru este ispititor . Așa că îl folosim nu numai pentru dormit, ci pentru tot felul de activități: studiat, citit, mancat etc. Putem petrece o bună parte din ziua noastră în dormitor. Apoi, la culcare, este posibil ca, corpul nostru să nu perceapă schimbarea în rutină și să realizeze că este timpul să dormi.

  8. Practicați exerciții de respirație.

  Este o idee bună să încorporați exerciții de respirație în rutina dvs. de noapte. Vor face corpul și mintea dvs. să obțină o armonie necesară. La început, poate fi puțin dificil să te obișnuiești, dar vei simți beneficiile în curând.

  9. Cere ajutor psihologic.

  Deși am spus că anxietatea nocturnă este o afecțiune pe care o întâmpină majoritatea oamenilor din când în când, dacă te afectează în mod regulat, solicită ajutorul unui specialist .Dormitul este esențial pentru sănătatea și bunăstarea ta. Dacă observați că aveți frecvent anxietate nocturnă, ar trebui să vă adresați unui psiholog. El va putea determina care este motivul acestei tulburări și își va da seama de un plan adecvat de tratament care să vă ajute să-l depășiți. Amintiți-vă: viața are nevoie de tine treaz, iar pentru asta, trebuie să poți dormi bine.