More

  Care este motivul pentru care japonezii fac o baie fierbinte seara si ce efecte are asupra sanatatii noastre

  Dacă faceți o baie fierbinte sau un duș înainte de a merge la culcare acest lucru vă poate îmbunătăți somnul, potrivit unor noi cercetări . Și se pare că japonezii au știut asta inca din timpurile stravechi.

  In acest articol va prezentam care este motivul pentru care japonezii fac o baie fierbinte seara si ce efecte are asupra sanatatii noastre.

  - Advertisement -

  1.Japonezii au o ceremonie îndelungată atunci cand fac baie

  Când fac baie, japonezii urmează un ritual special format din mai mulți pași. În primul rând, aceștia intră la duș pentru a spăla tot praful și transpirația și abia după aceea fac o baie lunga. Acestia pot adăuga chiar ceai verde și alte ierburi în apă, care relaxează corpul, curăță pielea și tonifică mintea. De asemenea, japonezii selectează cu atenție temperatura apei, este important să o faceți confortabilă – să nu depășească 40 ° C – deoarece apa prea caldă poate duce la pierderea umidității și la deschiderea porilor.

  2.Urmează vechile obiceiuri familiale.

  Luxul dușului de dimineață în Japonia, precum și în întreaga lume, nu a devenit disponibil decât în ​​urmă cu puțin timp. În secolul al XIX-lea nu exista apă caldă, încălzire sau instalații sanitare interioare în casele japoneze. Așadar, majoritatea oamenilor au fost nevoiți să fiarbă apă mai întâi pentru a face o baie caldă. Acesta este un proces care consumă foarte mult timp! Așa a persistat obiceiul general de a face baie seara.

  - Advertisement -

  3.Adesea vizitează băi publice sau izvoare termale.

  Băile publice si izvoarele calde sunt populare în Japonia. Oameni de vârste diferite vin acolo nu numai să se scalde, ci și să se relaxeze și să își petreacă timpul făcând ceva plăcut. Acest lucru ii ajuta sa se simta mai bine si chiar sa fie mai santosi.

  4.Nu au timp suficient dimineața.

  Aproximativ 4,5 milioane de lucrători cu normă întreagă din Japonia au al doilea loc de muncă, unde lucrează, în medie, între 6 și 14 ore suplimentare în fiecare săptămână. În plus, în Japonia este foarte important să fii punctual . Prin urmare, dimineața, japonezii nu au nici măcar un minut liber.

  5.Sunt afectati de climă.

  - Advertisement -

  Vara în Japonia este fierbinte și foarte umedă. Majoritatea cetățenilor nu-și folosesc mașinile, dar folosesc în schimb transportul public și simt efectul vremii asupra lor. La sfârșitul zilei nu s-ar simți bine fără un duș lung.

  Iarna, casele japoneze sunt foarte reci , deoarece majoritatea nu au căldură prin centrala. Ei merg la baie înainte de culcare, pentru pentru a se incalzi cu o baie fierbinte.