Acasă Curiozitati Acestea sunt cele mai periculoase 11 destinații turistice din lume

Acestea sunt cele mai periculoase 11 destinații turistice din lume

0
Acestea sunt cele mai periculoase 11 destinații turistice din lume

1. Death Valley, SUA

Dacă Pământul este casa noastră, atunci Valea M0rții este cuptorul său fierbinte. Acest uimitor deșert deține recordul pentru cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe planeta noastră 56,7 ° C. Fără apă, puteți trăi aici doar 14 ore.

2. Deșertul Danakil, Eritrea

Temperaturi de coacere care adesea se ridică la 50 de grade C, numeroși vulcani activi, gheizere care scuipă gaze toxice – este greu de imaginat un peisaj mai brutal decât deșertul Danakil din Africa. Majoritatea oamenilor ar considera, probabil, acest loc îngrozitor un fel de Iad pe Pământ , dar totuși atrage o mulțime de aventurieri curajoși din toată lumea. Trebuie doar să rețineți că vizitarea deșertului Danakil pe cont propriu, fără un ghid experimentat, este strict interzisă.

3. Mount Washington, SUA

Culmea Muntelui Washington deține recordul mondial pentru cele mai rapide vânturi de pe suprafața Pământului. Cea mai mare viteză înregistrată aici este de 203 mile pe oră (327 km / h). Vânturile puternice, însă, nu sunt singura preocupare din această zonă – temperaturile de îngheț care pot scădea până la -40 de grade și căderile abundente de zăpadă fac din Muntele Washington un loc foarte periculos. În ciuda înălțimii sale modeste de 1.2817 metri – Muntele Washington este unul dintre cele mai m0rtale vârfuri din lume. Sarcinile pe care corpul uman le experimentează în vârful acestuia pot fi comparate cu cele pe care le-ar experimenta pe vârful Muntelui Everest.

4. Vulcanul Sinabung, Indonezia

Acesta este un vulcan activ situat pe insula indoneziană Sumatra. Erupțiile apar aici foarte des, lăsând deseori mii de oameni fără adăpost sau trai. Orașele și satele din apropiere au fost complet acoperite de lavă și cenușă de mai multe ori: în 2010, 2013, 2014 și 2015. Cea mai recentă explozie a avut loc pe 27 februarie 2016.

5. lha da Queimada Grande (Insula șarpelui), Brazilia

Ascunsă undeva în largul coastei Braziliei, această insulă este recunoscută pe scară largă ca fiind cel mai periculos loc de pe planetă. Motivul pentru asta este destul de simplu – acest loc este plin de unul dintre cei mai veninoși șerpi din lume, Bothrops. Cercetătorii estimează că aproximativ cinci șerpi pe metru pătrat trăiesc pe insulă. Există mai multe povești despre oameni care cedează prădătorilor m0rtali în cel mai scurt timp.

6. Parcul Național Madidi, Bolivia

La prima vedere, acest loc arată foarte pitoresc, dar este de fapt foarte periculos. De ce? Pentru că este casa celei mai otravitoare și agresive faune din lume: contactul cu oricare dintre plantele care cresc în acest parc poate provoca mâncărime, erupții cutanate și amețeli. Orice tăietură, sau chiar o rană mică, te poate infecta cu paraziți tropicali.

7. Valea M0rții, Kamchatka, Rusia

Peninsula Kamchatka, din Orientul Îndepărtat Rus, are și ea Valea M0rții. Este situat nu departe de celebra Valea Geiserilor. Concentrații mari de gaze toxice găsite în această zonă reprezintă o amenințare serioasă pentru fiecare organism viu: plantele și animalele m0r repede, în timp ce oamenii încep curând să se simtă rău și să aibă febră, amețeli și frisoane.

8. Atoll Bikini, Insulele Marshall

Pierdută undeva în ocean, această insulă pare un paradis, nu-i așa? Atollul Bikini a fost de fapt casa numeroaselor programe de testare nucleară care au transformat insula pitorească Bikini într-o insula pustie radioactivă. Locuitorii au fost nevoiți să-și abandoneze locuințele și chiar și astăzi acest lucru rămâne periculos pentru organismele vii: nivelul anormal de ridicat de radiații înregistrate aici poate provoca cancer.

9. Regatul elefantilor din Chonburi, Thailanda

În Regatul Elefantilor, Thailanda, la o fermă de crocodili, proprietarul închiriază un mic spațiu de plută semi-închis pentru ca turiștii să vină să viziteze, să vadă și să hraneasca crocodili! Pluta este una subțire din lemn, echilibrată pe butoaie de plastic și are incintă netă la jumătatea acesteia. Coliba are și un acoperiș. Oamenii intră în incintă și li se oferă tije de pescuit pentru a hrăni crocodilii.

10. Depresiunea Afar, Etiopia

11. Lacul Natron, Tanzania

Poate părea un peisaj extraterestru, dar această imagine suprarealistă este de fapt fotografia lacului Natron din Tanzania.  Din motive evidente, înotul în acest lac este strict interzis, iar mirosul puternic de sulfură de hidrogen provenit de pe suprafața lacului nu vă va lăsa să admirați peisajul uimitor mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.