Un om de știință rus s-a injectat cu o bacterie de 3,5 milioane de ani pentru a-si prelungi viata

0

Cercetătorii ruși s-au apucat să caute elixirul tinereții în bacteria Bacillus F, care trăiește de milioane de ani în solurile permanent înghețate și care a fost descoperită în Iacutia, cea mai mare regiune din Siberia. În momentul de față se fac experimente pe șoareci și celule sangvine umane, însă omul care a descoperit microorganismul, Anatoli Brouchkov, directorul Departamentului de Geocriologie din cadrul Universtății de Stat din Moscova, susține că s-a injectat la rândul său cu bacteria „nemuritoare” pentru a-i testa proprietățile.

„Am început să lucrez mai mult și n-am mai avut gripă de doi ani”, spune el pentru The Siberian Times. „După experimente de succes pe șoareci și musculițe de fructe, m-am gândit că ar fi interesant să încerc și eu cultura bacteriană inactivă. De altfel, straturile permanente de gheață se topesc și mă gândesc că aceste bacterii ajung în mediu, în apă, iar populația iacută ingerează aceste celule odată cu apa și chiar pare să trăiască mai mult decât alte națiuni. Așa că nu am văzut niciun pericol.

Nu a fost chiar un experiment științific, așa că nu pot să descriu profesionist efectele. Însă mi-a fost clar că n-am mai luat gripă doi ani. Probabil că există unele efecte secundare, însă e nevoie de echipamente medicale speciale pentru a le depista. Bineînțeles, astfel de experimente ar trebui realizate în clinici, cu echipamente speciale și statistic”.

Cercetătorii ruși încearcă să descifreze mecanismul de supraviețuire al bacteriei, pentru care e nevoie de mai multe experimente. „Am făcut multe experimente pe șoareci și musculițe de fructe și am observat un impact durabil al bacteriilor noastre asupra longevității și fertilității”, spunea Brouchkov acum două săptămâni. „Dar nu știm încă exact cum funcționează. N știm exact cum funcționează nici aspirina, dar funcționează. Același lucru se aplică și aici: nu înțelegem mecanismul, dar vedem impactul”. Potrivit cercetătorilor ruși, bacteriile Bacillus F elimină substanțe active biologic de-a lungul vieții, care activează sistemul imunitar al vietăților pe care s-au făcut experimente. De exemplu, la șoareci, s-a dovedit că le ajută pe rozătoare să trăiască mai mult și pe femelele în vârstă să se reproducă. Dacă aceleași substanțe le-ar fi administrate oamenilor, cred oamenii de știință, le-ar putea îmbunătăți sănătatea și ar conduce la un „elixir al vieții”.

Pe lângă această bacterie a longevității și întineririi, mai există alte două cu viață lungă și cu potențial benefic pentru omenire în straturile permanente de gheață. Una din ele ar putea duce la dezvoltarea de organisme care să distrugă moleculele de petrol și să le transforme în apă, ducând la dezvoltarea unui nou sistem de curățare a scurgerilor de petrol, iar cealaltă are capacitatea de a elimina moleculele de celuloză.

sursa: http://siberiantimes.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.