9 oameni norocoși care au găsit comori ascunse

- Advertisement -

Nu trebuie să te înarmezi cu echipamente speciale și să mergi la marginea lumii pentru a găsi o comoară. Uneori se află chiar sub picioarele tale, deși poate nici nu știi asta.

Mai jos v-am pregatit 9 povesti despre oameni norocosi care au gasit din intamplare comori ascunse.

  1. O pictură Van Gogh

O pictură necunoscută a lui Van Gogh, numită Sunset at Montmajour , stătea de mulți ani în podul unui colecționar norvegian. În 1908, un oaspete i-a spus că este un fals. Gazda s-a supărat și a dat jos tabloul, uitând de toate. La 100 de ani de la decesul colecționarului, noul proprietar al casei a găsit poza și a dus-o la experți, aflând că era un original.

- Advertisement -

2. Au vrut sa-si renoveze bucataria si au gasit un seif in podea

O familie americană obișnuită a decis să facă niște renovări si s-au împiedicat brusc de un seif ascuns cu 51.000 de dolari în interior. In seif mai era o sticlă de bourbon datată din 1960 și o carte numită Un ghid pentru cei nedumeriți .

3. O figurină Fabergé

În 2013, George și Betty Davis își măturau mansarda în New York când au observat o cutie mică și ponosită, cu o mică figurină în interior. Au chemat un expert și s-a dovedit a fi o miniatură a unui cazac comandat de însuși țarul rus Nicolae al II-lea în 1912 pentru soția sa. Karl Fabergé a realizat doar 50 de figurine, toate considerate o mare raritate, iar cuplul a vândut-o la licitație pentru 5,2 milioane de dolari.

- Advertisement -

4. O cameră pentru servitori

Archie Graham-Palmer și soția sa, Philippa, au moștenit o casă mare construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea. A fost cumpărată de strămoșii lui Palmer la o licitație în 1830 și a rămas nelocuita mult timp. In pivnița au gasit o frumoasă bucătărie victoriană mobilată cu obiecte vechi de peste 80 de ani.

5. Un secret ascuns al unui spion

Un om poreclit LMBRJACK a găsit o ușă mică în beciul casei sale, în spatele căreia se afla o altă ușă cu cod. După ce a deschis-o, a găsit o cameră mică, izolată fonic și cu multe lucruri ciudate: plicuri cu inscripții în diferite limbi, bijuterii, bancnote și o mulțime de casete video ciudate.

6. Primul număr al unei cărți de benzi desenate

David Gonzalez, muncitor în construcții, dărâma zidurile unei case pe care tocmai o cumpărase în Minnesota, când a dat peste o lada plina cu hârtii.Printre lucrări se număra o carte de benzi desenate rare datată din 1938.Cartea a fost ulterior licitată la 175.000 de dolari.

- Advertisement -

7. O valiză verde

Un cuplu a cumpărat o casă din anii 1940 în Ohio și a decis să curețe locul. În timp ce făceau asta, au găsit o mică cutie verde de prânz în tavanul pivniței. În interior, exista un ziar din 25 martie 1951 și 3 împachetări de hârtie, fiecare conținând un pachet de dolari SUA, în valoare totală de 23.000 de dolari.

8. Un domn a gasit o camera secreta in beciul sau , unde a găsit o mulțime de cartuse si o lada plina cu monede.

9. O cameră de minuni

Un cuplu de jurnaliști, Giuseppe Cadili și Valeria Giarusso, au cumpărat un apartament vechi în Palermo, Italia. În timpul renovării, au observat ceva albastru sub tapet. Experții au spus că a fost o „cameră a minunilor”, în care se făceau ritualuri magice în secolul al XIX-lea.